Xbox, bir PC uygulaması aracılığıyla oyunun performans etiketinin bir kısmı ile hangi oyunların işletim sisteminize uygun olduğu konusunda size bilgi verecektir.

1 yıl boyunca Xbox Game Pass’e gelecek oyunlar belli oldu

Microsoft, artık bilgisayarlarında Xbox uygulamasını kullanan kişilerin oyun performansı adı verilen yeni bir özellikten yararlanabileceğini duyurdu. Bu size sistemin oyun indirmeyecek kadar iyi olup olmadığı konusunda bir fikir verecektir.

Xbox, PC oyunlarının adını getiriyor!

Microsoft’un dün yaptığı açıklamalar oyuncular için heyecan verici. ‘Oyun Performans Göstergesi’ adlı yeni bir özellik artık Xbox uygulaması aracılığıyla oyun satın almadan ve indirmeden önce bilgisayarınızda yeterince yer olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı oluyor. Xbox, bunu başarmak için sisteminizin özelliklerini sınıflandırıyor. Ardından benzer özelliklere sahip (küçük marjlarla) bilgisayarlarla karşılaştırarak nasıl bir performans alabileceğiniz hakkında bilgi veriyor.

Örneğin, sisteminizde 2 GB GTX 750 ekran kartı olduğunu varsayalım. Red Dead Redemption 2’yi de oynamak isteyeceksiniz. Bu durumda 720P en düşük grafik ayarında bile ancak 30 fps’ye ulaşıyor. Bu yüzden Xbox uygulaması size bu oyunun sisteminize uygun olmadığını göstermek için oyunun ekranında kırmızı ışık uyarısı veriyor.

Baş Ürün Müdürü Tila Nguyen şunları söyledi:

Bilgisayarınız grafiksel olarak zorlu bir oyunu çalıştırma görevine uygun değilse, oyunu çalıştırmak için neye ihtiyacınız olduğuna dair daha fazla ayrıntı almak için oyunun sistem gereksinimlerini görüntüleyebilirsiniz.

Benzer PC’lerde bir oyunun performansı hakkında bilgi edinmeye devam ettikçe, bir öneriyi paylaşmak için yeterli bilgiye sahip olana kadar her oyunda (özellikle son eklenen oyunlarda) bir performans kontrolü göremeyebilirsiniz.

Peki siz Xbox’ın PC için yeni duyurduğu oyun performans göstergesi özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir