Microsoft, özel Xbox oyunlarını çatısı altına alacağını duyurdu. Bildirildiği üzere, yeni dönemde artış olacak ve artışlar 2023 yılında yürürlüğe girecek.

League of Legends Xbox Game Pass’e geliyor

Diğer birçok şirketin izinden giden Microsoft, Yeni Yıl’da dahili olarak piyasaya sürülen özel bir Xbox oyununun fiyatını 60 ABD Dolarından 70 ABD Dolarına (Avrupa’da 80 Euro) çıkarıyor.

Şirket, artan oyun maliyetleri ve küresel enflasyon nedeniyle bu artışı yapma kararıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ailelerin bazı çılgın hediyelerin tadını çıkarabilmesi için fiyat artışını tatil sezonunun sonrasına erteledik. 2023’te Forza Motorsport, Redfall ve Starfield gibi yeni nesil oyunlar tüm platformlarda 69,99$’dan satışa sunulacak. Olun.” Ekibimiz tarafından geliştirilen tüm oyunlarda olduğu gibi, bu oyunlar da çıkış tarihlerinde Game Pass’te mevcut olacak. ”

Bu son cümle önemlidir. Oyun ilk günden itibaren Game Pass’e ekleneceği için Game Pass aboneleri oyun geçişinden etkilenmeyecektir. Xbox konsolları bir süre daha fiyat artışı almayacak. Kaçıranlar için doların diğer para birimleri karşısında yükselişi ve yükselen küresel enflasyon, birçok pazarda henüz hazır olmayan PlayStation 5’in önümüzdeki aylarda fiyatının yükselmesi kararına yol açtı. İlk aşamalarda, birçok AB üyesi ülke, Birleşik Krallık, Japonya, Çin, Kanada, Meksika ve Avustralya’da gerçekleşen geçiş, genel olarak oyuncuları tedirgin etti. Fiyat artışının ardından konsolun disk versiyonunun fiyatı Avrupa’da 500 €’dan 550 €’ya yükseldi. Dijital sürüm 400 €’dan 450 €’ya çıktı.

Microsoft, fiyat artışıyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni nesil Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları için fiyat yükseltmeyi düşünmediğini söyledi. Xbox patronu Phil Spencer daha sonra konu hakkında ayrı bir açıklama yaparak benzer bilgiler verdi ve maaş zammı olmayacağını söyleyerek şu cümleleri kullandı;

“Müşterilerin her zamankinden daha fazla finansal zorluk ve belirsizlik yaşadığı bir zamanda, konsol fiyatlarını artırmanın bizim için doğru hareket olduğuna inanmıyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir