Bulut servisi Boosteroid önümüzdeki hafta, ilk defa kullanıcılarına ilk defa Xbox oyunlarını sunacak. Kullanıcılar 1 Haziran’dan itibaren oyunlara erişebilecek. Boosteroid’e gelecek Xbox oyunları arasında Gears 5, Deathloop, Grounded ve Pentiment gibi isimler yer alıyor.

Boosteroid’in ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve Ukrayna’daki kullanıcıları, Steam ya da Epic Games Store üzerinden satın aldıkları Microsoft oyunlarını bulut platform üzerinden oynayabilecek.

Microsoft Mağaza’sı ilerleyen zamanda destek kapsamına alınacak ve oyun listesi genişletilecek. Xbox kurumsal başkan yardımcısı Sarah Bond yaptığı açıklamada Boosteroid’e eklenecek oyun seçeneklerinin arttırılacağına dair kullanıcılara söz verdi.

Boosteroid, Xbox oyunlarının sunulduğu ikinci platform olacak

Boosteroid’den önce Game Pass bulut platformunda da Microsoft’un Xbox oyunları kullanıcılara sunulmuştu. Boosteroid Xbox oyunlarının yayınlandığı ikinci bulut platformu olacak. 18 Mayıs’ta GeForce Now’a Gears 5 eklenmişti. Grounded, Deathloop ve Pentiment oyunları da bu hafta içerisinde GeForce Now’a eklencek.

Xbox oyunları önümüzdeki ay Boosteroid'e ekleniyor
Xbox oyunları önümüzdeki ay Boosteroid’e ekleniyor

Microsoft’un Xbox ve Bethesda oyunlarını Boosteroid ve diğer bulut servislerinde yayınlamak için imzaladığı anlaşmasının temelini, Microsoft’un Activision Blizzard ile yapacağı anlaşmanın onaylanması oluşturuyor. Microsoft bu hamlesiyle oyun pazarında tek olma çabası olmadığını gösterdi.

Boosteroid Xbox oyunlarını sunmaya başladı, ancak Microsoft’un verdiği destek amacına ulaşacak mı henüz bilinmiyor. Microsoft’un Activision Blizzard ile olan anlaşması İngiltere tarafından reddedilirken Avrupa Birliği artık bu anlaşmaya sıcak bakarak onay verdi.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir