Xbox One’da oyun paylaşımında öncü konsollardan birisi olmayı başardı. İşte Xbox One’da oyun paylaşım adımları:

Oyun paylaşımı, oyuncuların birbirleriyle oyunlarına erişim vererek gerçekleştirdiği bir işlem. Kitaplığa erişim sağlayabilen oyuncular, böylece arkadaşlarının izni ile yeni oyunları oynayabilmektedir. Bu özellik, Xbox One ile birlikte başlarken şirketin yeni nesil konsollarında da ön planda tutulan özellikler arasında yer alıyor. Oyuncuların daha fazla oyuna ulaşabilmek adına tercih edebileceği oyun paylaşım işlemleri çoğu oyuncu tarafından bilinmiyor.

Xbox One’da Oyun Paylaşımı Nasıl Yapılır? İşte Adımlar

Xbox One üzerinden oyun paylaşımı yapılabilmesi adına oyuncuların Xbox Live Gold aboneliğine sahip olması gerekmektedir. Bu işlemler sırasında kullanıcıların e-posta verilerini bilmesi ve eşleşme için kullanması gerekecektir. Ayrıca işlemlerin karşılıklı olarak iki defa yapılması gerektiği de unutulmamalıdır. Böylece sorunsuz bir şekilde iki oyun kütüphanesi arasında karşılıklı bağlantı sağlanabilir.

  • İlk olarak Xbox One’da hesabınız ile oturum açın. Ardından menü üzerinden kullanıcı hesabına giriş yapın.
  • Bu menüde yeni ekle seçeneğini seçin. Arkadaşınızın hesabının mail bilgilerini girin.
  • Ardından Ayarlar > Kişiselleştir > Giriş Xbox’ım > Bunu giriş Xbox’ım yap seçeneğine gidin. bu işlemler ile işlem yaptığınız cihaz ana cihaz olarak kaydedilecektir.
  • Bu işlemleri başarılı bir şekilde yaptıktan sonra Oyunlarım ve Uygulamalarım > Tümünü gör > Tüm kitaplık > Sahip olunan tüm oyunlar adımlarını takip edin.
  • Karşı cihazdaki kullanıcı da aynı adımları yaparak karşılıklı bağlantıyı tamamlamalıdır. Oyun kütüphanesini değiştirmek için yukarıdaki adımları karşı tarafın cihazında tekrarlayın ve onun konsolunu “ana Xbox’ınız” yapın.

Ardından kütüphaneye giriş yapıldığında oynanabilecek ortak tüm oyun listesi görüntülenebilecek. Xbox Series X veya Xbox Series S gibi farklı Xbox modellerinde oyun paylaşımı için yukarıdaki adımlar takip edilmelidir.

Xbox One'da Oyun Paylaşımı Nasıl Yapılır?
Xbox One’da Oyun Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Xbox One Oyun Paylaşımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyun kütüphanelerine erişim imkanı sağlandığından dolayı oyun paylaşımı sırasında bazı detaylara dikkat edilmelidir.

Kullanıcılar satın alma işlemleri yapabilir.

İnternet bağlantı kopması ve internete erişilemediği durumlarda kendi oyun kütüphanenize ulaşamazsınız.

Cihazların değiştirilmesi halinde tüm işlemlerin yeniden yapılması gerekir. Bu nedenle oyun paylaşımında bu detaylara dikkat edilmelidir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir