Denetleyiciler, bir konsol tasarımının o kadar inanılmaz derecede önemli bir parçasıdır ki, iyi ya da kötü, bir sistemin geleceğini gerçekten yapabilir ya da bozabilir. PS5 , 2020’de piyasaya sürüldüğünde DualSense için kutlandı ve iki yıl sonra Xbox , PS5’lerden ilham alan bir denetleyici ile PlayStation’ın yenilikçi ayak izlerini takip etmeye çalışıyor olabilir .

Bu, XboxEra podcast’inde ( Idle Sloth aracılığıyla ) Xbox’ın DualSense’ten ilham aldığı açıkça belli olan bir kontrol cihazı üzerinde çalıştığına dair söylentiler olduğunu açıklayan Shpeshal Nick’e göre. Xbox’ın bir LCD ekran içeren bir prototip denetleyici yarattığına dair söylentilerin ardından Nick, yeni söylentilerin bunun bir uzantısı olup olmadığını sorduğunda, görünüşe göre hayır dendiğini açıkladı.

Doctor Who temalı Xbox Series X duyuruldu

Xbox Oyun Kumandası Üzerinde Çalışıyor ve detayları

Nick, bu prototip muhtemelen var olsa da, Xbox sahiplerinin eline geçebilecek bir ürün olmaktan çok uzak olduğuna defalarca işaret ediyor. Aslında, piyasada bulunan bir denetleyici olacağının garantisi yok. O ve Jeff Grubb, Keystone Projesi olarak adlandırılan ve bu yılın başlarında gerçek olduğu onaylanan bir şeye işaret ediyorlar . Oyuncuların Xbox oyunlarını yayınlayabilecekleri küçük bir cihaz. Phil Spencer oyunun gerçek olduğunu ve etkili bir şekilde tamamlandığını doğruladı, ancak Xbox’ın düzgün bir şekilde fiyatlandıramaması nedeniyle lansmanına yıllar kaldı .

Konsol savaşının son bölümünde denetleyici savaşını PlayStation’ın kazandığına hiç şüphe yok. Spencer, geçen yıl Xbox’ın denetleyici geliştirmesinin DualSense’e daha çok benzemesi gerektiğini itiraf etti . Görünüşe göre o ve Xbox gerçekten bunu kastetmiş ve konsol yaratıcısının genel merkezinde bir yerde, PS5’ten ilham alan bir Xbox denetleyicisi var. Umarım Keystone Projesi ile aynı kaderi paylaşmaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir