Xbox, AAA oyunlardan ve dolayısıyla Game Pass tarafından gelen destekle birlikte bu senenin ilk aylarında rekor denebilecek bir oyun gelirine ulaşmış oldu. Fakat her şey beklendiği ve istendiği gibi gitmedi; donanım satışları uç seviyede bir düşüş yaşadı. Microsoft şirketi, donanım konulu satışlarının yüzde 7 gibi önemli bir oranda düşmesine karşın 2024 mali senesinin ilk kısmındaki oyun geliri düzeyinden memnun olduğunu söyledi. Xbox, 1 Temmuz – 30 Eylül tarihlerinde 3,9 milyar dolarlık oyun geliri elde ettiğini de böylelikle duyurmuş oldu.

Xbox Gelirinde Meydana Gelen Artış, Game Pass’in Başarısı ile Özdeşleştiriliyor

pexels anthony 📷📹🙂

Xbox’un oyun gelirinden elde ettiği meblağlar, Game Pass’in ve birinci parti oyunlarının bir başarısı olarak görülüyor. Özellikle Bethesda’nın heyecanla beklenen ve severek oynanan Starfield oyununun şirkete büyük bir katkısı oldu hiç şüphesiz. Bu oyunun Game Pass aboneliklerinin artışında etkisi olduğu ortadadır. Hizmet ve içerik konulu gelirler de %13 gibi bir artış görmüş oldu.

Microsoft şirketinin 2024 ilk çeyrek raporunun kısa süre evvel tamamlanan 69 milyar dolarlık Activision Blizzard firmasını satın almasından gelen rakamları içinde barındırmadığını da söylemiş olalım. Bu meblağ da eklenirse gelirler hiç de fena değil gibi görünüyor. İlerleyen günlerde neler olup biteceği ise henüz belli değil. Raporların güncel hali şirket tarafından belli dönemler paylaşılabilir. Hep birlikte takip edecek ve göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir