Xbox Cloud Gaming’e kolaylık için klavye ve fare desteği yapılmaya başlandı. Süreç içerisinde şimdilik sadece belirli oyunları kapsamakta. Ülkemizde resmi olarak açık olmayan fakat VPN üzerinden oynamak mümkün. Yine de gecikme yüksek olabiliyor. Bulut temelli olan oyun servisi Xbox Cloud Gaming eski ismiyle ‘xCloud’, uzun zamandır beklenen klavye ve fare desteğini bugün itibarıyla sunuyor. 

Şu anlık Insider tarafında test edilen özellik, ilk aşamada sadece Fortnite tarayıcılarda kullanılabilmekte. Grounded, Ark Survival Evolved, Sea of Thieves, Halo Infinite, Atomic Heart, Sniper Elite 5, High on Life, Zombie Army 4 Dead War, Gears Tactics, Pentiment, Deep Rock Galactic,  Doom 64 ve Age of Empires 2 oyunlarında yer almakta. Alet desteğini daha sonra diğer oyunlara da getirecek Microsoft şirketi, bu konuda oyuncuları memnun etmekte çünkü bazı kişiler kontrolcü ile oyun oynama konusunda zorlanabiliyor. 

Xbox Cloud Gaming’e kolaylık için klavye ve fare desteği yapılmaya başlandı. Süreç içerisinde şimdilik sadece belirli oyunları kapsamakta.

Xbox’un Başında Bulunan Phil Spencer, Bu Cihazları Kendisi de Edinmek İstiyor

Xbox oyun tarafı bu aralar taşınabilir bir oyun cihazı ile gündeme geliyor. Taşınabilir şekilde bir Xbox oyun konsolu uzun zamandır konuşulmakta ve bu aralar tekrardan gündemin üst sıralarında kendisine yer bulduğunu diyebiliriz. Firma oyunlarını kompakt bir cihaz üzerinde de sunmayı istiyor, hatta kaynaklara göre şu an prototip formunda bir cihaz şirket içinde aktif olarak test edilmekte. 

Şu an pazara çıkışı kesin olmayan bu cihaz, bulut oyunculuğu temel almamakta yani oyunları yerleşik olarak oynatacak formda masada bulunuyor. Dahilinde bulut desteği de olacak ancak internet olmadan da oyun keyfi sunabilecek iddiasındaki bu cihazı, Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer da çok istediğini dile getiriyor. 

Verdiği bir röportaj sırasında bu konudaki büyük isteğini açık olarak dile getiren Spencer, insanların normalde oynayamadıkları zamanlarda dahi oyun oynamalarına izin veren bir cihazın nasıl olabileceğini sürekli olarak düşündüğünü söylüyor. Sektördeki mevcut taşınabilir oyun cihazlarını kullanan ve hatta sahibi olduğunu ifade eden Spencer,, “Lenovo Legion Go modelimin bir Xbox gibi hissetmesini istiyorum” diyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir