Xbox CEO’su dolandırıcıları ciddi şekilde vurmayı planlıyor. İşte Xbox patronunun aklından geçenler…

Xbox CEO’su Phil Spencer, Microsoft’un Xbox yasağının diğer şirketlerin ağlarına yayılmasını sağlayacak bir çoklu ağ programı geliştirmeyi planlıyor. Bu nedenle, kötü niyetli insanları çevrimiçi bir oyun ortamında uzaklaştırmaya yardımcı olmak istediğini söyledi.

New York Times’a konuşan Spencer, bunu başarmanın zor olduğunu itiraf etti. Ama bir gün onu görmek istediğini söyledi.

Xbox CEO’su yasaklı oyuncuları başka platformlara yerleştirmek istemiyor

Alternatif olarak Spencer, oyuncuların engellenen kullanıcı adlarını başka bir platforma aktarmasına izin veren bir sistem tanıtacağını duyurdu. Özetle Spencer, bir platformda yasaklanan oyuncuların başka bir platformda yasaklanmasına izin vermek istemiyor.

Örneğin şu anda PUBG tarafından yasaklanan hiç kimse CS:GO oyununa katılamayacak. Bu, kötü niyetli oyuncuları platformdan uzak tutar. Spencer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Onları oynadığım diğer ağlara da getirmeyi çok isterim. Yani bu, birlikte oynamamayı seçtiğim insan grubu. Çünkü bir oyunu oynadığım her platformda bu kişileri görmek istemiyorum.

Activision ayrıca Call of Duty oyunları için çok platformlu bir engelleme stratejisine sahiptir. Hile yapan veya hile yapan oyuncunun Activision hesabı, hiç oynamamış olsa bile platformdan yasaklanacaktır. Spencer’ın ima ettiği bir olay meydana geldiğinde, birçok şirket birbiriyle yakından ilişkili sistemler geliştirir. Xbox ve PlayStation arasındaki durumun nasıl gelişeceği şu an için bilinmiyor. Ancak Xbox’ın diğer oyun stüdyolarıyla yakın ilişkiler kurmak istediği açık.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir