Elon Musk’ın başta ChatGPT botu olmak üzere çok sayıda rakibi bulunan yapay zeka botu Grok, vaat edildiği gibi açık kaynak haline geldi. Robot botun nasıl çalıştığını net olarak gözler önüne serecek hamle ilk defa geçtiğimiz hafta Elon Musk tarafından hesabından söylenmişti.

Açık kaynak yapıya geçilmesiyle beraber araştırmacılar ve geliştiriciler, Grok sohbet robotuna güç veren mimariyi veya altyapıyı artık kendi projelerinde ücretsiz olarak rahat şekilde deneyimleyebilecek.. 

Süreç içerisinde gerekli tüm bilgileri ve kaynakları burada paylaşım yapan şirket, açık yapıyı 314 milyar parametreli Grok-1 ile başlatımını yaptı. Kaçıran kişiler için Grok kişilerin karşılıklı sohbet edebileceği, sorularına yanıt alabileceği bir üretken yapay zeka sistemi konumunda yer almakta. 

Elon Musk’ın başta ChatGPT botu olmak üzere çok sayıda rakibi bulunan yapay zeka botu Grok, vaat edildiği gibi açık kaynak haline geldi.

Grok X İle Direkt Bağlantı Kurulması Şeklinde Tasarlandı

Sohbet botu hakkında verilen açıklamada: “xAI olarak, insanlığa bilgi arayışında yardımcı olacak yapay zeka araçları yaratmayı hedefliyoruz.” dedikten sonra xAI, sistemin Grok-1 adı verilen bir motor üzerine kurulduğunu kaydetmişti. 

Sistem, soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlandı ve asi bir çizgiye sahip olduğu belirtiliyor. Bu nedenle mizahtan nefret eden kişiler “lütfen kullanmayın!”şeklinde ibare bulunuyor. 

xAI şirketi robotun diğer yapay zeka sistemlerinin çoğu tarafından reddedilen tartışmalı soruları yanıtlayacağını da belirtti. Elon Musk ise Grok yapay zekanın X platformundaki bilgilere ya da verilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabildiğini ve bu sayede rakiplerinin bir adım önüne geçeceğini daha öncesinde vurgulamasını yapmıştı.

xAI’ın , Grok’un benzersiz avantajı, X aracılığıyla dünya hakkında gerçek zamanlı bilgiye sahip olmasından kaynaklıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir