X platformunun sahibi Elon Musk, sosyal medya arenasında dikkatleri üzerine çeken, sektördeki yenilikçi adımlarına bir yenisini daha hanesine ekleyecek. Bu seferki hamlesi, televizyonların akıllandığı günümüzde, YouTube’un tahtını ele geçirmeyi istiyor. Söylentilere göre, X platformu için özel olarak geliştirilen akıllı televizyon uygulaması ile çok yakında kullanıcıların kullanımına sunmayı bekliyor.

X TV, dijital içerikte yeni bir soluk getirecek

Platformda paylaşılan sayısız videoyu oturma odalarımıza taşımayı hedefleyen bu özellik, tasarım açısından YouTube’un TV uygulamasına oldukça benzer bir şekilde karşımıza çıkmayı planlıyor. Fakat sadece bir video paylaşım platformu olmanın ötesine geçerek X televizyon uygulaması, videolu içeriklere verdiği önemle ve bu yolla elde edeceği yüksek reklam geliri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Elon Musk, Fortune dergisine verdiği röportajda, video tarafına büyük bir önem verdiğini ve X platformunu, canlı yayın platformu olan Twitch, şifreli mesajlaşma uygulaması Signal ve sosyal medya forumu Reddit ile rekabet edebilecek bir konuma taşımayı amaçladığını söyledi.

X platformunun sahibi Elon Musk’ın, sosyal medya arenasında dikkatleri üzerine çeken X, sektördeki yenilikçi adımlarına bir yenisini daha hanesine ekleyecek.

X uygulamasının bu hızlı genişleme stratejisi, platformu sadece bir sosyal medya sitesi olmaktan çıkarılıp, kullanıcıların ihtiyaç duydukları hemen her şeyi bulabilecekleri geniş kapsamlı bir dijital ekosistem haline getirme hedefini güçlendirdiği ortaya çıkıyor. Musk’ın vizyonunda X, özellikle Premium+ aboneler ve doğrulanmış kurumlar için sunduğu ‘Makaleler’ özelliği ile de dikkat topluyor. Bu özellik, kullanıcılarına tek seferde 100.000 karaktere kadar uzun yazılar yayınlama ve içeriklerine video, görseller, liste ekleyebilme imkanını tanımış oluyor. Böylece platform, gazeteciler ve içerik üreticileri başta olmak üzere dış platformlara olan ihtiyacı minimize etmiş olacak.

Elon Musk’ın X platformu, sunduğu yenilikçi özellikleri ve genişleyen içerik yelpazesiyle dijital medya dünyasında önemli bir oyuncu olmayı sürdürecek. Akıllı televizyonlar için geliştirilen YouTube rakip tarzı uygulama, bu yolculukta atılan cüretkar adımlardan sadece bir tanesi oluyor. Musk’ın vizyonu, X’i sadece bir sosyal medya platformu olmaktan öteye geçirerek, kullanıcılarının hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi adımların, geleceğin dijital medya anlayışını şekillendiren önemli taşlardan biri olmaya şimdilik aday gösteriliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir