Son dönemlerde X platformundaki hesap kapatma olayları hızla artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Elon Musk tarafından satın alınan X, hesap kapatma vakalarıyla yine gündeme gelmeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde Hindistan ülkesi hükümetinin yasa dışı organizasyonlarla ilişkili olduğunu öne sürdüğü bazı hesapların kapatılmasını X’ten istemişti.

İlk etapta buna sıcak bakmayan X şirketi yönetimi ise, bu talebi yerine getirmemenin şirketin ülkedeki faaliyetlerine zarar vererek büyük bir maddi kayba yol açacağını tespit ederek bu kararı erteledi. Fakta bu erteleme işe yaramayarak, tüm hesap kapatma taleplerini onaylamak zorunda kaldı. Şirket, özgür düşünce prensibini bir kez daha terk ettiğini gözler önüne sürüyor.

Son dönemlerde X platformundaki hesap kapatma olayları hızla artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Elon Musk tarafından satın alınan X...

X, Yine Yeniden Hesap Kapatma Yoluna Gitti

Son dönemdeki kararlarıyla eleştiri oklarını üzerine çeken X şirketi yönetimi, yine hesap kapatmaya devam etmiş gibi görünüyor. Ancak X konu hakkında yaptığı resmi duyuruda, Hindistan hükümetinin talebi doğrultusunda istemedikleri bir karar almak zorunda kaldıklarını da dile getirdi.

Bu karara itiraz edeceklerini açıklayan zirve platform, her zaman düşünce özgürlüğünün tarafında olacaklarını ve kullanıcıların düşündüklerini serbestçe ifade edebilmelerini için her şeyi yapacaklarını öne sürerek yaptıklarının üstünü kapatmaya çalıştı. Ayrıca hesabı kapanan kullanıcıların özel bir bilgilendirme mesajı aldıkları da belirtilen bilgiler arasında yer alıyor.

Elon Musk Nobel’e Aday Oldu!

Elon Musk, Nobel Barış Ödülü’ne aday olarak gösterildi. X’teki özgür söylem ifadeleriyle öne çıkan Musk, ödülü alabilmesi büyük merak konusu.

Hindistan’ın hesapları kapatılan bu kullanıcıları, ülke geneline yayılan çiftçi protestoları kapsamın yasaklamak istediği de yer alan bir ayrı sızıntı olarak ortaya çıktı. Ayrıca X’ten bu konuda yapılmış olan birçok paylaşımın da kalıcı olarak silinmesinin talep edildiği biliniyor.

Bu durum düşünce özgürlüğü için büyük bir tehdit oluştursa dahi teknoloji şirketleri Hindistan gibi büyük ekonomik gelir potansiyel taşıyan ülkeleri kaybetmek istemediklerinden dolayı böyle talepleri yerine getirmek zorunda kaldığını söyleyelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir