X, yeni rakibi Threads ile mücadelesinde güç kaybetmeye başladı. Son verilerde Threads’in atılımı dikkat çekti.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra X ismini alan Twitter’ın en güçlü rakiplerinden birisi Threads. Meta’nın sahibi olduğu Threads, piyasaya giriş yaptığı ilk andan itibaren dikkat çekmeyi başardı. Bu da istatistiklerde net olarak görülebiliyor. X’in rakibi olarak görülen Threads için son veriler umut verici. Zira X ile Threads arasındaki rekabette son veriler ibrenin terse döndüğünü gösteriyor.

X, Threads’in Kıskacında!

44 milyar dolar karşılığında satın alınan Twitter’da X ile başlayan yenilikler tam olarak karşılık bulmadı. Piyasada Mastodon ve Bluesky gibi rakipleri olmasına karşın en güçlü rakip Threads. Son verilerin paylaşılmasıyla X’in beklentilerden uzak kaldığı Threads’in ise güç kazanmaya devam ettiği görüldü.

2023’ün Temmuz ayı itibariyle piyasada yer alan Threads, kısa sürede yüksek ivme yakaladı. 100 milyon kullanıcı sayısına hızlı ulaşan Threads, anlık parlama sonrasında düşüş yaşayacağı yönünde izlenim uyandırmıştı. Ancak beklentiler tam olarak gerçekleşmedi. 2023 Aralık ayı itibariyle ivmeyi yükselten Threads, son 3 ay içerisindeki verileriyle X’i katladı.

X ile Threads Savaşında İbre Terse Döndü
X ile Threads Savaşında İbre Terse Döndü

Threads, X’i 3’e Katladı

Yayınlanan son verilere göre son 3 ay içerisinde Threads indirme sayıları ile X’i 3’e katladı. X büyümesini büyük oranda tamamlamış olduğu için yüksek indirmeler beklenmiyor. Ancak Threads’in büyümesi, etkinliğin artması ve X’in çok fazla tercih edilmemesi rekabette ibrenin terse döndüğünü gösteriyor. Sosyal ağların istatistikleri ve rekabetindeki son durum ise şöyle;

X’e karşı Threads’ı avantajlı olmasının nedenlerinden birisi de X’teki bot sorunu. Tüm mücadelelere rağmen X’te botlar temizlenmediği gibi platformda kaç aktif kullanıcı olduğu, bunların kaçının bot olduğu bilinmiyor. Bu belirsizlik, X üzerindeki en büyük dezavantajlardan birisi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir