X, gizlilik ayarları ile ilgili önemli gelişmeler yayınlamaya devam ediyor. Son gelen özellikle beraber bundan böyle X Premium aboneleri kendi beğenilerini gizleyebilecek. Platformdan gelen açıklamaya göre X’e ödeme yapan kişiler artık beğeni sekmesini tamamen kapatabilecek. Gizlilik konusunda çeşitli iyileştirmeler yapmayı amaç edinen şirket, bu özellik aktif olduğunda X Premium kullanıcılarının profilinden beğeni sekmesini kaldırmış olacak.

X’te Beğeniler Sekmesine Veda Dönemi Başlıyor

Ekran görüntüsü
Ekran görüntüsü

X’in sahibi Elon Musk, geçmiş dönemlerde beğenilen tweetlerin özel olmasını istediğini dile getirmişti. Bunun sonucunda da gizli beğeniler, platformu kullanmak için belli bir meblağ ödeyen bireyler için sunulan en yeni özellik haline gelmiş oldu. Resmi X profilinden gelen bir ekran görüntüsü, beğenilerin komple gizli olmadığını da ortaya koydu.

X’e göre gizli beğeni özelliğini aktive ettiğinizde beğenilerinizi profiliniz üzerinden yalnızca siz görebileceksiniz. Ayrıca bireysel beğenileriniz gönderiler üzerinde görünmeye devam edecektir. Şunu da söyleyebiliriz ki beğenileriniz artık X API’lerinden de gizlenmiş olacak. Diğer yandan da bir kullanıcı X Premium konusunda ödeme yapmayı kestiğinde ne olacağı belirsiz.

Fakat böyle bir durumda beğeniler sekmesi muhtemelen yeniden aktifleşir. Seneler boyunca Twitter beğenileri kullanıcılar tarafından gizlenmek isteyen bir kısımdı. Bakalım bu özelliği kaç kişi kullanacak ya da sırf bu özelliğe sahip olmak için kaç kişi X Premium hesabı satın alacak?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir