Platformun sahibi Elon Musk tarafından yapılan duyuruya göre X, çok takipçili hesaplara Premium abonelik hediye etmeye başlayacak. Bu konu hakkında Elon Musk tarafından yapılan açıklama ise şöyle gerçekleşti: “2.500 kişiden fazla doğrulanmış takipçisi olan tüm X hesapları Premium özelliklerini ücretsiz olarak kullanabilecek, 5.000’den fazla doğrulanmış takipçisi olan hesaplar ise Premium+ özelliklerini ücretsiz olarak alabilecek.” dedi. 

Bunun öncesinde Grok merkezli atılan bir adım oldukça yankı bulmuştu. Bu hafta sonunda Grok sohbet botunu sadece belirtilen Premium+ abonelik paketini satın alan X kullanıcıları da değil, Premium aboneliği tercih edenler de aktif olarak kullanabileceği söylendi. Grok bundan önce açık kaynak hale getirilmesiyle oldukça gündem olmuştu. Açık kaynak bir yapıya geçilmesiyle beraber geliştiriciler ve araştırmacılar, Grok sohbet robotuna güç veren mimariyi veya altyapıyı artık kendi projelerinde ücretsiz olarak rahat şekilde kullanabiliyor. 

Platformun sahibi Elon Musk tarafından yapılan duyuruya göre X, çok takipçili hesaplara Premium abonelik hediye etmeye başlayacak.

X Sayesinde Grok’a Ulaşmak Çok Basit

Süreç içerisinde gerekli tüm bilgileri ve kaynakları paylaşan şirket, açık yapıyı 314 milyar parametreli Grok-1 ile başlatmakta. Grok kullanıcıların karşılıklı sohbet edebileceği, sorularına cevap alabileceği bir üretken yapay zeka sistemi konumunda yer almakta. Grok botu hakkında yaptığı açıklamaya göre, “xAI olarak, insanlığa bilgi arayışında yardımcı olacak yapay zeka araçları yaratmak istemekteyiz.” diyen xAI markası, sistemin Grok-1 adı verilen bir motor üzerine kurulduğunu söylemişti. 

Bu sistem, soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlanmış ve asi bir çizgiye sahip olduğu aktarılıyor. Bu sebepledir ki “mizahtan nefret edenler lütfen kullanmayın!” şeklinde bir uyarısı bulunuyor. Ayrıca sistemin, diğer yapay zeka sistemlerinin çoğu tarafından reddedilen tartışmalı soruları yanıtlayabileceğini söyleyerek bir meydan okuma yapmıştı. 

Musk ise yapay zekanın X’teki bilgilere veya verilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabildiğini ve bu sayede rakiplerinin bir adım önüne geçeceğini belirtmişti. Bu konuyla ilgili xAI’ın ise, Grok’un benzersiz avantajları olduğundan, X platformu aracılığı ile dünya hakkında gerçek zamanlı bilgiye her daim sahip olunabileceğini paylaşıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir