Sosyal medya devi X (Twitter), eski günlerinden kalma özelliklerinden birini daha kaldırıyor. Kullanıcıların belli paylaşımlarını sadece belirledikleri hesaplara göndermelerini sağlayan “Circle” (Çevre) özelliği, 31 Ekim tarihinden itibaren tamamen devre dışı bırakılacak.

Twitter CEO'su "X" değişimi hakkında açıklama yaptı
X (Twitter), Circle (Çevre) Özelliğini Kaldırıyor

X’ten yapılan açıklamada, Çevrelerin kapatılacağı tarih olan 31 Ekim’den itibaren artık yeni gönderilerin sadece Çevre ile sınırlı oluşturulamayacağı ve çevreye yeni kişiler eklenemeyeceği belirtildi. Ancak, mevcut Çevrelerden insanların çıkarılabilmesine olanak tanınacağı vurgulandı.

Sosyal Medya Devi Twitter, Kullanıcıların Circle Özelliği ile Yaptıkları Paylaşımları Sonlandırıyor

Çevre özelliği, X tarafından 2022 yılının Ağustos ayında kullanıma sunulmuştu ve o dönemde Elon Musk, X’in yönetimini devralmamıştı. Ancak Çevre ile ilgili yaşanan güvenlik ihlali nedeniyle dikkat çekmişti. Bazı paylaşımların “Sana Özel” sekmesinde görünmesi, bu özelliğin güvenlik açısından sorgulanmasına yol açmıştı.

X’in bu adımı, son zamanlarda Topluluklar özelliğini geliştirme çabalarıyla da örtüşüyor gibi görünüyor. Çevre ve Topluluklar özelliklerinin kesiştiği bir noktada, X’in bu kararı alma nedeni olarak gösteriliyor.

X kullanıcıları, Circle özelliğinin kaldırılmasının ardından paylaşımlarını daha geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşmaya devam edecekler. Sosyal medya platformu, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve güvenliği artırmak amacıyla bu tür değişikliklere devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir