Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı olarak da bilinen bu yılki Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nın (WWDC) tarihi açıklandı.

Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) ya da ülkemizde bilinen adıyla Apple Worldwide Developers Conference, Apple tarafından her yıl California eyaletinde gerçekleştiriliyor.

WWDC tarihi 6-10 Haziran olarak açıklandı! Apple’ın WWDC açıklaması ve bu yılki çıkış tarihi aşağıdadır:

Kodlamak için arayın.

İlham verici bir teknoloji ve topluluk haftası için 6-10 Haziran tarihleri arasında dünya çapındaki geliştiricilere katılın. Oturumlarda Apple’ın en yeni platformlarına ve teknolojilerine ilk kez göz atın. En yeni araçları ve ipuçlarını keşfedin. Lab’da ve dijital salonlarda Apple uzmanlarıyla bağlantı kurun. Hepsi çevrimiçi ve ücretsiz.

Apple, çevrimiçi konferansa ek olarak geliştiriciler ve öğrenciler için 6 Haziran’da Apple Park’ta açılış konuşmasını ve State of the Union videolarını çevrimiçi toplulukla birlikte izlemek için özel bir güne ev sahipliği yapacak. Kontenjan sınırlıdır ve katılım için nasıl başvurulacağı ile ilgili detaylar yakında verilecektir.

Yetenekli öğrenciler Swift Student Challenge’da ödül alma fırsatı için yaratıcılıklarını sergileyebilirler. En son güncellemeleri buradan, Apple Geliştirici uygulamasından ve bildirimler aracılığıyla alın.

Nereden izlerseniz izleyin, harika bir WWDC’ye hazır olun.

Swift Student Challenge açıklaması ise şu şekilde;

Bu yılki heyecan verici Swift Student Challenge ile dünyanın her yerinden kodlamayı seven öğrencilere uzun süredir devam eden desteğimizi sürdürüyoruz. Seçtiğiniz konuda inanılmaz bir Swift Playgrounds uygulama projesi oluşturarak kodlama tutkunuzu sergileyin. Kazananlar, özel WWDC22 dış giyim, özelleştirilmiş bir iğne seti ve Apple Geliştirici Programında bir yıllık üyelik kazanacaklar.

WWDC22 için uygulama projesi nasıl oluşturulur?

Apple tarafından yapılan açıklama şu ifadeler yer alıyor;

Swift Playgrounds uygulama projesinde üç dakika içinde deneyimlenebilecek etkileşimli bir sahne oluşturun. Yaratıcı ol. İlhama ihtiyacınız varsa, daha gelişmiş kreasyonlara bir adım önde başlamak için sağlanan şablonları kullanın. Grafikler, ses ve daha fazlasını ekleyerek bunları kendiniz yapın.

Başvurunuzu tamamlamak için:

Gönderimi tamamlamak için yapılacaklar:

-Geliştirici hesabınızla ilişkili Apple Kimliği ile başvuru formunda oturum açın. 18 yaşından küçükseniz, ebeveyniniz veya yasal vasinizin iletişim bilgilerini de girmeniz istenecektir.

-En son sınıf programınızı veya diğer en yeni kayıt kanıtınızı (PDF, PNG veya JPG) ve eğitim danışmanınızın iletişim bilgilerini yükleyin.

-Belgeler tüm dillerde kabul edilir. Belgeleriniz adınızı, kuruluş veya okul adınızı ve geçerli olduğunu gösteren tarihleri ​​açıkça göstermelidir.

-Swift Playgrounds uygulama projenizi ve ilgili kaynakları içeren ZIP dosyasını (25 MB’a kadar) yükleyin. Tasarımınızda kullandığınız özellikleri ve teknolojileri 350 veya daha az kelime ile bize anlatın.

-Kodlama bilginizi ve bilgisayar bilimi konusundaki hevesinizi başkalarıyla paylaştıysanız veya paylaşmayı düşünüyorsanız, bize en fazla 350 kelime ile bildirin.

-App Store’da tamamen sizin tarafınızdan oluşturulmuş tüm uygulamaları 350 veya daha az kelimeyle bize anlatma seçeneğine de sahip olacaksınız. 18 yaşında veya daha büyükseniz ve özgeçmişinizi veya CV’nizi Apple’daki diğer gruplarla paylaşmak istiyorsanız bir PDF yükleyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir