WPS nedir, ne işe yarar? Bu ve benzeri soruları merak eden internet kullanıcıları için oldukça detaylı bir rehper hazırladık.

Wİ-Fİ Ağı Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kendilerine WPS nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır diye soranların sayısı çok fazla. Bu rehberimizde internet kullanıcıları için önemli bir özellik olan WPS ile ilgili birçok soruyu cevaplayacağız.

Modemi konfigüre ettiyseniz, arayüz menülerinde WPS terimi ile karşılaşmış veya modeminizde WPS butonu görmüş olabilirsiniz. Ayrıca terimin ne anlama geldiğini, hangi kelimelerden oluştuğunu ve ne işe yaradığını merak ediyor olabilirsiniz.

WPS nedir, ne işe yarar?

WPS, Wi-Fi Korumalı Kurulum anlamına gelir. Wi-Fi Korumalı Kurulum, evde çok az güçlükle kablosuz İnternet’e hızlı erişim sağlar. Bu özellik normalde modem üzerindeki WPS düğmesi ile etkinleştirilir. Birçok modemde bulunan WPS düğmesi Wi-Fi Alliance tarafından 2006 yılında oluşturulmuştur. Bu düğmenin amacı, ağ güvenliği konusunda fazla bilgisi olmayan ev kullanıcılarının kablosuz ağlarına güvenli bir şekilde bağlanmalarına yardımcı olmaktır.

Kablosuz ağlara bağlanmayı kolaylaştıran Wi-Fi Korumalı Kurulum, kullanıcılardan karmaşık ağ ayarları gerektirmez. Bu nedenle, ağ kurulumu deneyimi olmayan kişiler için kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirir.

Önceden, kullanıcıların bağlanmak istedikleri ağın adını (SSID olarak da adlandırılır) ve WPA-PSK anahtarı olarak nitelendirilen bir parolayı bilmeleri gerekiyordu. Bu durum, kullanım deneyimini olumsuz yönde etkiliyordu çünkü parolalar genellikle uzun olduğundan ötürü vakit kaybettiriyordu.

Günümüzde çoğu modem, üzerinde bir WPS butonu içerir. Eşleştirmeyi başlatmak için bu butona basılması yeterlidir. Bu işlem, bir bluetooth cihazını eşleştirmeye oldukça benzer şekilde çalışır ve kullanıcıların karmaşık ayarlara girme zahmetinden kurtarır.

Peki sizin bu yada başka bir konuyla ilgili aklınıza takılan bir soru var mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir