Word’de sayfa nasıl silinir diye merak eden kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Bunu, kılavuzda belirtilen adımları izleyerek yapabilirsiniz.

Word’de sayfa nasıl silinir diye soruyorsanız doğru yere geldiniz. Bu yazımızda tüm dünyada son derece popüler olan bir kelime işlemci programında sayfaların nasıl silineceğini anlattık.

Popüler yazı yazma uygulaması “Word” Amerikan programlama şirketi Microsoft tarafından yıllar önce tanıtılan kelime, kelime işlemci programları denilince akla gelen isimlerden biridir. Modern bir arayüze sahip olan program, dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Ev ödevi veya tez yazmak için yaygın olarak kullanılan tipik bir kelime işlemci programı. Programda yer alan araçlar, kullanıcıların makaleleri profesyonelce hazırlamasına olanak tanır. Ödev yapmak veya tez yazmak Gereksiz sayfalar açabilirsiniz. Ve bu sayfaları silmek isteyebilirsiniz. Verilen kelime işlemciyi kullanan birçok kullanıcı, gereksiz sayfaları silmekte zorluk çekebilir.

Genellikle mesajlar geri al tuşu ile silinir ve sayfa otomatik olarak silinir, ancak bazen silinemez. Bu, kullanıcıların önemli ölçüde endişe duymasına neden olur. Silinen sayfaları birkaç adımda çok hızlı ve kolay bir şekilde silmek mümkündür. Bunu kılavuzumuzdaki talimatları izleyerek yapabilirsiniz.

Bir kelime sayfasını nasıl silerim?

  • Word uygulamasını açın.
  • En üstteki Görünüm sekmesine tıklayın.
  • “Gezinme Çubuğu” görüntülenmezse, “Göster” düğmesini tıklayın.
  • “Gezinme bölmesi”ni seçin.
  • Soldaki Sayfalar sekmesine tıklayın.
  • Silmek istediğiniz sayfayı seçin.
  • Geri al tuşuna basın.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Microsoft Word adlı bir kelime işlemci programı, eğitim ve işlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bilgisayar kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılan yazılımlar bazen kafa karıştırıcı olabiliyor.

Popüler bir kelime işlemci programında uzun yazılar yazmak birçok sayfa açar. Makaleyi tamamladıktan sonra, gereksiz bir veya iki sayfa ile karşılaşabilirsiniz. Backspace sayfalarından kelimeleri silerseniz sayfalar da silinir ancak kullanıcılar geri tuşuna bassa bile sayfa silinmez. Üçüncü taraf uygulamalarına gerek olmadan

Programı kullanarak istenen sayfaları silmenin birkaç yolu vardır. Bu yöntem ile sayfa silme işlemini çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde ortaya çıkan sorunu çözebilirsiniz.

Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Microsoft Word adlı popüler bir kelime işlemci yazılımı açmalısınız. Programın üst kısmında, araçlara ve seçeneklere erişebileceğiniz bir sekme bulunur.

Kelime işlemcinin üst kısmında yer alan sekmeler, kullanıcının ayarları değiştirmesine olanak sağladığı gibi, kelimeleri kalın harflerle yazma, metnin rengini ve türünü belirleme, metni ayarlama gibi birçok işlemi gerçekleştirmesine de olanak tanır.

Hayatınızı kolaylaştıracak 10 gelişmiş Microsoft Word özelliği

Popüler uygulamanın üst kısmındaki sekmede Görünüm’e tıklayın. Bu size birçok seçenek gösterecektir. Gezinti çubuğu görünmüyorsa Göster düğmesini tıklayın. ardından bir “Gezinme Paneli” seçeneğini seçin “Soldaki Sayfalar” etkinleştirildikten sonra ekranın sol tarafında bir pencere açılacaktır. Bu pencere Ctrl F tuşuna basılarak açılacaktır. Açılan pencerede üç farklı sekme belirecektir: Başlıklar, Sayfalar ve Sonuçlar. Bu sekmede “Sayfalar”a tıklamanız gerekiyor.

Sayfalar sekmesine tıklarsanız, tüm açık sayfalar dikey dikdörtgenler olarak görüntülenecektir. Sayfaların alt kısmında yer alan sayılar, silmek istediğiniz sayfayı bulmanızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu zamanda kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.

Bu sekmeden kaldırmak istediğiniz sayfayı tıklayın. Ardından geri dön tuşuna basın. Bunu yaparsanız, sayfa silinecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir