Volkswagen Ticari Araç’ın çok yönlü kullanım için uygun olan premium modeli Yeni Multivan sürüş rahatlığı ve tasarım konusunda da yeni standartlarla karşımıza çıkıyor. Tüm bu yenilikçi özelliklerle beraber Yeni Multivan, kalabalık aileler için büyük bir deneyim sunarken aracını işyeri olarak kullananlar için de premium bir yolculuk sunuyor.

“Başarı, özgürlük ve gelecek taşıyoruz” sloganı ile müşterilerinin günlük hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmak amacı ile e-mobiliteye kolay ve güvenli geçiş sağlamak için uzun süredir çalışmalarla ilerleyen Volkswagen Ticari Araç, değişen çağın koşullarıyla uyum halinde olması, doğaya saygılı, daha temiz, akıllı ve sürdürülebilir mobilite çözümlerini tek tek hayata geçirmeye başladı.

Volkswagen Ticari Araç’ın eHybrid modeli Yeni Multivan, markanın sıfır emisyon üreten bir sürüş sistemine geçme fikri ile başlayan elektromobilite stratejisinin ilk yapı taşlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Volkswagen DNA’sını taşıyan ve hem dış tasarımı için, hem de iç mekanda sunduğu işlevselliği göz önüne alarak, günlük kullanıma uygunluğu ve konfor özellikleri ile yeniden tasarlanmış olan Yeni Multivan, yeni bir çağın başlangıcını ortaya koyuyor. Elektrikli araçlar ve otonom sürüşün gelecekte Transporter modellerine adapte edileceği, eHybrid Multivan ile başlıyor.

Yeni Multivan’ın temmuz ayında 1.4 TSI eHybrid motor 218 beygir gücünde Türkiye’de satışa çıkarılması planlanıyor.

volkswagen id2all 07b edited

Plug-in hybrid ile rahat yolculuklar

Yeni Multivan, içten yanmalı benzinli motora ve elektrik motoruna sahip olan bir araçtır. Bu araç, plug-in hibrit çekiş sistemine sahiptir. Multivan eHybrid olarak adlandırılan model, elektrik motoruyla çalışarak özellikle kısa mesafeli yolculuklarda emisyonsuz bir sürüş deneyimi sunmak üzere tasarlanmıştır. Araç, 13 kWh’lik lityum-iyon batarya sayesinde tamamen elektrik gücüyle günlük kullanımda kullanılabilmektedir. TSI motoru ise 130 km/s üzerindeki hızlarda devreye girer.

Bu model, 0,4 kWh net batarya kapasitesine sahiptir ve 3,6 kW AC şarj ile 3 saat 40 dakikada tamamen şarj olabilir.

Yeni Multivan, hem içten yanmalı motorun avantajlarını hem de elektrikli sürüşün çevre dostu ve düşük emisyonlu özelliklerini bir arada sunarak kullanıcılara esnek bir sürüş deneyimi sunmaktadır.

E-modunda yüksek voltajlı (HV) bataryadan güç alan elektrik motoruyla ön tekerleklere güç iletilimi sağlanıyor. Elektrikli özelliğinin yanı sıra hem de içten yanmalı motorun kombinasyonuyla beraber gerçekleşen Hybrid sürüş modunda ise, sürücü mevcut şarj seviyelerinden birini seçebiliyor, şarj rezerve edebiliyor ve yüksek voltajlı (HV) bataryanın şarj seviyesini artırıp azaltabilme özelliği de bulunuyor.

Plug-in hybrid bataryası uygun şekilde şarj edilirse, şehir içinde tamamen elektrikle yaklaşık 50 km’lik bir menzilde kullanılabiliyor. 

Çok yönlü ve işlevselliği ön planda

Yeni Multivan, son teknoloji sürüş destek sistemleri, IQ.Light LED Matrix farlar, Dundrod 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve geniş 7 koltuklu esnek yaşam alanı gibi büyük özelliklere sahiptir. Yeniden tasarlanmış dış ve iç mekanıyla kullanıcılara konforlu ve geniş bir yaşam alanı sunar.

Euro NCAP testinde Multivan’a 5 yıldız geldi  

Yeni Multivan, Euro NCAP güvenlik testinde en yüksek derecelendirme olan “5 Yıldız”ı alarak başarısını kanıtladı. Kapsamlı donanımı ve birçok yeni teknoloji sürüş destek sistemi sayesinde, yolcuların güvenliği, çocukların korunması ve kaza önleme konularında mükemmel dereceler elde etti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir