Microsoft Avrupa’daki Windows kullanıcıları için yeni bir güncelleme sundu. Bu yeni özellikle birlikte sadece Windows 11’de bazı temel uygulamalar silinebilecek. 

Bu kararın alınmasındaki en büyük etken Microsoft’un Windows 11’i Avrupa Birliği’nin Dijital Piyasalar Yasası’na göre uyumlandırmak istemesi oldu. Dijital Piyasalar Yasası, büyük teknoloji devlerinin kullanıcılara daha fazla seçenek sunmayı ve uymamaları halinde büyük cezalarla göz korkutmayı amaçlıyot. Kanunda teknoloji devleri için yapılması ve yapılmaması gerekenler belirtiliyor.

Windows’un Yüklü Uygulamaları Artık Silinebilecek

Önceden yüklenen ve istenmeyen uygulamalar silinebilecek

Bu değişiklikle birlikte kullanıcılara önceden yüklenen ve istenmeyen uygulamaları silme özgürlüğü tanınacak. Edge tarayıcısı, Bing arama motoru, Cortana sesli asistan gibi yüklenmiş halde bulunan temel uygulamalar isteğe bağlı şekilde kaldırılabilecek.

Yeni güncellemeyle kullanıcılar Windows 11 uygulama bölümündeki widget’lar kısmından MSN haber akışını da kaldırabilecek. Bu sayede kullanıcılar, widget kısmını karmaşıklaştıran haber akışlarından ve reklamlardan kurtulacak. İstenirse ihtiyaç duydukları widget’ları kullanmaya devam edebilecekler.

Microsoft bu değişiklikleri sadece Avrupa Ekonomik Bölgesi’ne (EEA) sunacağının altını çizdi.

Türkiye’nin yer alıp almadığı belli olmamasıyla birlikte Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyet, Danimarka, Estonya, Fransa,Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Yunanistan,Polonya, Slovakya, Romanya gibi ülkelerin yer aldığı biliniyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir