Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini kullananlar için kötü haber. Steam artık 3 günden sonra bu işletim sistemleri altında desteklenmeyecek.

Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğu, kullandıkları eski sürümlerden Windows 10 veya Windows 11’e geçiş yaptı. StatCounter’ın açıklamasına göre , Windows kullanıcılarının yaklaşık %95’i işletim sisteminin en son iki sürümünden birini kullanıyor. Fakat hala bilgisayarlarında Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemini kullanan bazı kullanıcılar var. İşte bu kullanıcılar, malesef 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Steam desteğini kaybedecek.

Valve, destek sayfasında “bu işletim sistemlerindeki mevcut Steam istemcilerinin güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere hiçbir güncellemeyi almayacağını” açıklıyor. Ayrıca kullanıcılar eğer Steam uygulamasını Windows 7, 8 veya 8.1’de kullanmaya devam ederlerse Steam artık teknik destek sunamayacağını belirtiyor.

Valve, destek sayfasında “Steam’in ve Steam üzerinden satın alınan oyunların veya diğer ürünlerin halen çalışmaya devam edebilmesi için kullanıcıların Windows’un daha yeni bir sürümüne güncelleme yapmaları gerektiğini” söylüyor. Bununla beraber Steam, istemcisinin ve oyunların eski işletim sistemlerinde 1 Ocak 2024’ten sonra güncelleme olmadan bir süre daha çalışmaya devam etmesini beklediğini, fakat buna garanti veremediğini belirtiyor.

Microsoft Güvenlik Güncellemelerini Durdurdu

Microsoft Güvenlik Güncellemelerini Durdurdu

Valve, Steam’deki temel özelliklerin Chrome tarayıcısının eski Windows sürümlerinde çalışmayan gömülü bir versiyonuna sahip olmasından dolayı bu değişikliğin gerekli olduğunu söylüyor. Microsoft’un güvenlik güncellemelerini yayınlamayı durdurduğunu ve hem Windows 8 hem de Windows 7 için teknik desteği sonlandırdığını da belirtmek gerekiyor.

Ayrıca Steam olsun ya da olmasın, bilgisayarınızda eski bir işletim sistemi kullanmaya devam etmemeniz gerekiyor. Zira Microsoft güncelleme yapmayacağı için açıklara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tamamen savunmasız durumda kalmış olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir