iMessage kullanıcılarının Windows işletim sistemi kullanması bu duruma engel değil. En iyi mesajlaşma uygulamalarından iMessage Windows’ta nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan iMessage, Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir. Apple’a özel bir uygulama olmasına karşın Windows Phone Link uygulamasında yapılan güncelleme kullanıcılara bu konuda yeni bir seçenek sundu.

Windows’ta iMessage Kullanım Adımları

Windows’ta iMessage kullanmanın temel prensibi Microsoft’un Windows işletim sistemlerinde yer alan Phone Link uygulamasını kullanarak iPhone eşleşmesini sağlamak. Böylece sadece iMessage değil pek çok iPhone işlemi de yine bilgisayarla üzerinden yapılabiliyor. iPhone bağlantısını sorunsuz bir şekilde uygulama ile yaptıktan sonra iMessage kullanmaya başlayabilirsiniz.  ayrıca iOS 14 ve sonrasındaki bir sürümü kullanan cihaza sahip olmanız gerektiğini de unutmayın.

Windows'ta iMessage nasıl kullanılır?
Windows’ta iMessage nasıl kullanılır?

İşte o adımlar;

  • Windows işletim sisteminde Phone Link uygulamasını açın ya da sisteminize bu aracı uygulamayı kurun.
  • Araç açıldığında Android yerine iPhone seçeneğini seçin.
  • Bluetooth üzerinden uygulama ile telefonunuzu bağlayın. Ekrandaki talimatları adım adım takip ederek QR kodu taramasıyla iPhone bilgisayar eşleşmesini yapın.
  • QR kod taraması sonrasında iPhone’da çıkacak bildirimlere izin verin.
  • Uygulama üzerinde görülen istemi onlayın.
  • iPhone’da çıkacak ek izin seçeneklerini onaylayın.
  • Bu aşamaları geçerek izinleri vermeniz halinde Windows uygulamasında iPhone kullanımına başlayabilirsiniz. mesajların dışında aramalar ve kişilere erişim de sağlanabilmektedir.

Eskiden çok daha uzun işlemler yapılarak iMessage kullanımı mümkün olsa da bu durum çok stabil değildi. Windows sistemlerinde yapılan güncellemeler sonrasında Phone Link uygulamasına eklenen iPhone seçeneği, iOS sistemine sahip bir cihazın Windows işletim sisteminde desteklenmesini ve kolayca kullanılmasının önünü açtı. Sadece basit birkaç bağlantı ve izin işlemleriyle cihazınıza bağlayabileceğiniz iPhone, yönetimde sağlanan kolaylıklarıyla sadece iMessage için değil, diğer işlemlerde de favoriniz olabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir