iPhone kullanıcılarının anlık mesajlaşmak için kullanmak için kullandığı iMessage özelliği Windows 11’e geldi. Microsoft uygulaması olan “Telefon Bağlantısı” uygulaması ile kullanılabiliyor. 

imessage

iOS ekosistemi içerisinde 2011 yılında kullanıma sunulan iMessage, Windows 11 içinde yakın zamanda kullanıma sunulacak. Bu sayede Windows’ta iMessage üzerinden sms ve arama alabilecek. Bu özellik sadece iOS ekosistemi içerisinde çalışıyordu ancak iMessage’ın Windows 11 entegrasyonu ile artık Windows 11 de kullanılmaya başlayacak. Windows 11 ile entegrasyonu şimdilik Windows 11 İnsider geliştirici programı içerisinde kullanıma sunuldu. İlerleyen günlerde Windows 11 güncellemesi ile tüm kullanıcıların kullanıma açılacağı belirtiliyor. 

Windows 11 Insider’da iMessage Kullanımı 

iOS cihazınızı Windows 11 kurulmuş bir bilgisayara Bluetooth ile eşleştirdikten sonra “Telefon Bağlantısı” uygulamasını girin ve gerekli izinleri verin. İzinleri verdikten sonra uygulama içerisinden telefon eşitlemesini gerçekleştirin ve kurulumu tamamlayın. Geliştirici sürümünde olan bu özellikte bazı noktaların eksik olduğu geliştiriciler tarafından bildiriliyor. iMessage kısmında konuşma geçmişinin görünmemesi ve sms ile iMessage bildirim renklerinin aynı olması gibi birçok sorun ile karşılaşıldığı söyleniyor. 

Windows’un iMessage özelliği ile Microsoft ve Apple arasındaki buzların erimeye başladığı görülüyor. Windows halihazırda Android işletim sistemi ile aktif olarak çalışıyor. Microsoft’un Samsung ile anlaşması ile birlikte bazı Galaxy modellerinin aktif olarak Windows 11 üzerinden, Android işletim sistemini yansıttığını biliyoruz. Microsoft’un bu hamlesine, Apple tarafından henüz bir açıklama yok. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir