Bu yazımızda, Windows platformlarında oluşabilecek “Windows lisanslarının süresi dolmak üzere” hatasının çözümlerine bakacağız.

Bildiğiniz gibi Microsoft, herhangi bir Windows 7 veya sonraki işletim sistemine ürün anahtarı olmadan sistem kurmanıza izin veriyor. Her iki işletim sistemini de test ettiyseniz ve beğendiyseniz, bir ürün anahtarı satın almak için belirli bir süre verildikten sonra “Windows lisansının süresi dolmak üzere” hata mesajını alabilirsiniz. Bu makalede, bu hatanın ne olduğu ve nasıl düzeltileceği anlatılmaktadır. Windows ürün anahtarı eklemek çok kolay “Windows lisansının süresi yakında dolacak” hatasının birkaç olası nedeni vardır.

Elbette ilk akla gelen, kurduğunuz Microsoft Windows sürümü için geçerli bir ürün anahtarı girmemiş olmanızdır. Ancak, kayıtlı bir Microsoft Windows anahtarına sahip bir hesapla işletim sisteminde oturum açamayabilirsiniz. İşte bu sorunu çözmek için yapmanız gerekenler…

Çözüm 1: Ürün anahtarınızı tanımlayın

Bu yöntem, önce orijinal bir Microsoft Windows ürün anahtarı satın almanızı gerektirir. Ürün anahtarına sahip olduğunuzdan emin olun ve bunu bir yere yazın, ardından Ana Sayfa sekmesi> Ayarlar’a gidin. Ardından Güncelleme ve Güvenlik > Aktivasyon > Ürün Anahtarı Güncellemesi > Ürün Anahtarını Değiştir sekmesine gidin. 25 basamaklı ürün anahtarının girilmesi, Microsoft Windows işletim sistemini etkinleştirir.

Çözüm 2: Lisanslı Windows hesabınızda oturum açın

Ürün anahtarınızı daha önce Microsoft Windows hesabınızla ilişkilendirdiyseniz, anahtarı hesabınıza ayrıca eklemeniz gerekmez. Microsoft Windows kurulum aşamasında Microsoft hesabınızı kullanmayı seçerseniz, ürün anahtarınız sisteminize otomatik olarak atanacaktır.

Windows 11 hatası düzeltildi

Yükleme sırasında yerel bir hesapla yüklemeyi seçerseniz, Microsoft Windows hesabınızda oturum açmanız gerekir. Bunun için Başlat > Ayarlar > Hesaplar sekmesine gitmeniz gerekiyor… Bu adımda daha önce Microsoft Windows ürün anahtarınız ile ilişkilendirilmiş olan hesabın kullanıcı adı ve şifresini girin. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Test Aşaması: Windows Etkin mi?

Son olarak Microsoft Windows işletim sisteminin aktif olup olmadığını kontrol edelim.
Kullanabileceğiniz ilk yöntem bu PC > Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Sistem sekmesine ve ardından en alttaki Windows Etkinleştirme sekmesine gitmektir.
“Windows etkin” mesajı görüntüleniyorsa, sorun yok demektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir