Windows işletim sistemlerinde basit hesaplamaların yapılabileceği varsayılan yerleşik uygulama bulunmaktadır. Ancak daha farklı hesaplamalar ve formüller kullanmanız gerektiğinde gelişmiş özelliklere sahip hesap makinesine ihtiyacınız olacaktır. Windows yerleşik hesap makinesi uygulaması dışında kullanabileceğiniz 5 farklı en iyi hesap makinesi uygulamasını bu tür durumlarda değerlendirebilirsiniz.

İşte Windows için en iyi 5 hesap makinesi uygulaması

CAL PRO HD Calculator Interface
Calc Pro HD

Calc Pro HD

Tercih edebileceğiniz ilk uygulamalardan birisi Calc Pro HD. Bilimsel ve standart hesaplamalarını kolay şekilde yapılabildiği uygulamada 8 farklı sayı tabanı arasında dönüştürme yapma, 8 denklem için grafikler çizme, 3000 fazla birim arasında dönüştürme yapma, 150’den fazla dünya para birimi dönüştürme, istatistik üzerinden hesaplamalar yapma mümkündür. Türkiye’de kullanılmasa da özellikle Cortana ile uyumlu olması, hesap makinesinin daha kolay şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Naturplay Calculator Interface
Naturplay

Naturplay

Windows için başka bir ücretsiz hesap makinesi olan Naturplay, siz yazarken hızlı gerçek zamanlı formül hesaplamaları yapar. Hızlı işlemcisi ile uzun matematiksel ifadeleri dahi doğru şekilde hesaplayabilen makine hesaplamaları elle yapıyormuş gibi kolaylık sunar. Böylece anlık olarak yaptığınız değişiklikler ile birlikte güncel sonuçları alarak problemleri daha doğru ve adım adım çözebilirsiniz. Hesaplama panelinde özel araçlara yer veren Naturplay uygulamasında uygulamanın yakınlaştırma, uzaklaştırma, hesaplamayı yazdırma gibi farklı özelliklerini de kullanabilirsiniz.

Super Calculator Interface
Super Calculator 8

Super Calculator 8

Super Calculator 8, diğer hesap makineleri kadar gelişmiş işlevlere ve grafiklere sahip olmasa da kolay arayüzü ile pratiklik sunar. Microsoft Store’dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan uygulamada özellikle hesapların aşama aşama kaydedilebilir olması çoğu kullanıcı için hesap makinesini cazip kılmaktadır.

Sticky Calculator Interface
Sticky Calculator

Sticky Calculator

Uygulamanın en önemli özellikleri arasında hesap makinesi ile not aracının bir araya getirilmesidir. Farklı hesaplamalar yaparken not alma ihtiyacı duyuyorsanız bu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Üstelik diğer uygulamalardan tamamen farklı olarak sayı tuş takımları bulunmamaktadır. Not defterine yazar gibi tüm işlemlerinizi yazabilir ve anlık olarak sonuçlarını görebilirsiniz.

Calculator Interface
Calculator+

Calculator+

Gelişmiş klavyeye sahip olan hesap makinesinde yapabileceğiniz tüm işlemlerde herhangi bir kod yazmaya da ayarlama yapmaya gerek kalmadan sadece tuş takımı üzerinden seçim yapmanız yeterli olmaktadır. Calculator+ ücretsiz şekilde kullanıma sunulmuştur. Açık ve koyu tema desteği sayesinde farklı tercihlerin de uygulanmasını sağlar. Hesaplar için geçmiş desteğine sahip olan uygulamada böylece geçmişte yaptığınız hesapları da kolay şekilde kontrol edebilirsiniz. Üstelik sık kullandığınız özel işlevleri ön plana çıkarabilecek farklı seçenekler sunmaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir