Windows işletim sisteminde varsayılan olarak komut istemi uygulaması yer alsa da komut istemi üzerinden daha gelişmiş özelliklere sahip olmak isteyenler ya da alternatifleri araştıranlar, benzer uygulamaları da değerlendirebilir. İşte Windows için en iyi 4 komut istemi alternatifi.

MobaXterm

MobaXterm, komutlarınızı çalıştırmayı keyifli bir deneyim haline getiren uygulamalardan birisi. Varsayılan komut istemine göre daha renkli bir seçenek olan MobaXterm, üstelik hepsi bir arada olarak tanımlanmaktadır. Böylece birden fazla araca tek bir uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz. Birden fazla sekme seçeneği ile renkli bir seçeneğe sahip olan MobaXterm ile komutlar ile yapacağınız işlemleri daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Cmder

Cmder, Windows için en hafif ve kullanımı kolay bir uygulamadır. Cmder ile komutlarınızı çalıştırmayı kolay hale getirebilirsiniz. Üstelik fare desteğine sahip olması sayesinde daha fazla kopyala yapıştır aracını kullanabilirsiniz. Program aynı zamanda taşınabilir yapıdadır. Böylece yükleme gerekmeden uygulamayı istediğiniz zaman, istediğiniz bilgisayarda kullanabilirsiniz.

ZOC

ZOC, basit ara yüzüyle dikkat çekmektedir. Aracın en iyi özeliği, sekmeli ara yüzde birden çok terminal çalıştırılmasını desteklemesidir. Komutları çalıştırırken bazı notları almak için not seçeneğine de sahip olan ZOC, uzun sürecek işlemleri kolay hale getirir

ConEmu

ConEmu, kullanımı kolay olduğu gibi açık kaynaklı bir yapıdadır. Böylece aracın daha da kişisel hale getirilmesi ve geliştirilebilmesi mümkündür. Sekmeler, sekme adlandırılması, terminal ekranının kilitleme gibi pek çok farklı seçenek ve kısa yol, ConEmu’da desteklenmektedir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir