Microsoft, geçtiğimiz aylarda “Project Volterra” olarak duyurmasının ardından Windows Dev Kit 2023 adı altında yeni bir donanım yayınladı. 599 dolarlık kolla çalışan cihaz, geliştiricilerin Windows uygulamaları oluşturmasını daha kolay ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bu Mayıs ayında Build geliştirici konferansında Project Volterra adlı bir projeyi duyurdu. Yapay zeka odaklı kol tabanlı bir cihaz olarak tanımlanıyor. Yeni donanımın, geliştiriciler tarafından Arm kullanımını artırmayı hedeflediği de söyleniyor.

Bu cihaz resmi olarak duyuruldu. Dev tarafından paylaşılan bir gönderide, Project Volterra olarak bilinen cihazın Windows Dev Kit 2023 olarak adlandırıldığı belirtiliyor. Microsoft, cihazı “Windows geliştiricileri tarafından Windows geliştiricileri için tasarlanmış kol özellikli bir cihaz” olarak tanımlıyor.

32GB Windows Dev Kit 599 dolara satılacak

Microsoft, kullanıcılara Windows uygulamaları için ihtiyaç duydukları her şeyi verdiğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

Piyasa fiyatı (11.142 TL) için tasarlanmış Windows Dev Kit 2023’ü duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu ürünün, geliştiricilerin tüm uygulama geliştirme süreçlerini tek bir kompakt cihazda birleştirmelerine ve Windows uygulamaları oluşturmak için ihtiyaç duydukları her şeye ulaşmalarına olanak sağlayacağını biliyoruz.

Ayrıca duyuruda, Windows Dev Kit 2023’ün şu anda Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Japonya, İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yayınlandığına da değinildi.

Şirket, Windows Dev Kit’in 8cx Gen2’den daha hızlı performans sunan Snapdragon 8cx Gen 3 yonga setini de içereceğini söyledi. Ayrıca 32GB RAM, 512GB SSD, 3 adet USB Type-A bağlantı noktası, 2 adet USB Type-C bağlantı noktası, WiFi 6, Bluetooth 5.1 ve diğer özelliklere sahip olacağından bahsedildi.

Cihazın aynı anda üç monitöre bağlanabileceğini ve nöral işlem birimi çipi sayesinde yapay zekayı geliştiriciler için daha erişilebilir hale getirdiği de söyleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir