Microsoft’un Windows 11 işletim sisteminde yer verdiği Windows Copilot güncelleme aldı. güncellemeyle uygulama geniş ekrana kavuştu.

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows Copilot adını verdiği yeni uygulamasını tanıtmıştı. Online olarak erişilebilen sistem, Windows işletim sisteminin daha yetenekli hale gelmesi adına Windows sistemine eklenirken şimdi yeni bir güncelleme daha geldi. Güncellemeyi duyuran isim ise Microsoft’un Windows Kurumsal Başkan Yardımcısı Shilpa Ranganathan oldu. X’te paylaşım yaparak daha fazla kişiye erişen Başkan Yardımcısı, Copilot’un bundan sonraki süreçte uygulama penceresinin artık daha geniş bir ekranda görüntülenebileceğini söyledi.

Copilot Esneklik Kazandı

Daha önce dar bir ekranda görüntülenen Copilot, kullanıcılar tarafından “kısıtlanıyor” şeklinde yorumlanmıştı. Kullanıcılardan gelen bildirimleri değerlendiren Microsoft, küçük bir güncelleme ile uygulamada geniş ekran desteğini kullanıma sundu. Yeni güncellemeyi alan kullanıcılar Copilot penceresini istediği şekilde şekillendirebiliyor. Üstelik çift ekran kullanan kullanıcılar, ikinci ekranın tamamında Copilot penceresine yer verebilecek. İsteyenler Copilot’u başka uygulamalar ile birlikte yan yana görüntülenmesini sağlayacak bir seçeneği de değerlendirebilecek.

Windows Copilot Daha Geniş Ekrana Kavuştu
Windows Copilot Daha Geniş Ekrana Kavuştu

Copilot Güncellemesi Edge ile Gelecek

Copilot güncellemesine yönelik açıklamalarda bulunan Ranganathan, kullanıcıların yeni özellik için yapması gerektiğini de açıkladı. açıklamalara göre Copilot’un yeni sürümüne geçiş yapmak isteyenlerin Microsoft Edge güncellemesini yapması gerekiyor. Yeni güncellemeyle birlikte Copilot için de değişiklik gerçekleştirilebilecek.

Copilot’a yönelik güncellemeler, Microsoft’un kullanıcı deneyimini ve geri bildirimlere ne kadar önem verdiğini ve ne kadar hızlı yanıtladığını da gösteriyor. Ranganathan’ın belirttiği gibi, Windows’ta Copilot için daha yapılacak çok şey var ve bu da yapılan sadece küçük bir gelişme. Copilot ile tanışmak ve uygulamayı kullanmak istiyorsanız Windows 11 işletim sistemini tercih etmelisiniz. Önceki sürümlerde Copilot desteklenmiyor. Windows 11’de ise yerleşik olarak mevcut.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir