Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinliği ile beraber şirket Book S adlı yeni tablet modelini resmi olarak tanıttı. Tanıtım ile beraber modelin teknik özellikleri ve fiyatı da gün yüzüne çıkmış oldu. Xiaomi’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber Windows 11 işletim sistemine sahip ilk ARM tabanlı Qualcomm işlemci mimarili tableti tanıtılmış oldu. 2’si bir arada kullanım imkanı tanıyan bu model, Microsoft Surface Pro’ya direkt olarak rakip gözüküyor diyebiliriz. Gelin şimdi yeni tanıtılan Xiaomi Book S modeli gerek özellikler gerekse deneyimsel anlamda neler sunuyor bakalım.

Xiaomi Book S özellikleri belli oldu

12

Xiaomi Book S cihazı fiyatı ile rekabetçi bir model olarak pazara giriş yaptı diyebiliriz. 699 Euro fiyat etiketi ile Avrupa pazarında yerini alacak olan bu cihaz klavye ile beraber alınırsa, laptop formatında ise kullanılabilecek. Bu noktada ise 100 dolar bir ek ücret ödemeniz gerekecek. Piyasadaki rakibi olarak konumlanan Surface Pro modeline bakacak olursak ise bu seri 750 Euro’luk başlangıç fiyatına sahip durumda. Bu fiyatlandırmada yapılan tercihlere göre 1350 Euro’ya kadar çıkabildiğini de belirtelim. Ancak her iki modelinde baz fiyatlarının benzer olduğunu açıkça söyleyebiliriz.

Modelin donanım özelliklerine gelecek olursak cihazda 12.4 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 2K çözünürlüğünde bir ekran ile geliyor. IPS LCD panele sahip olan bu ekran 500 nit parlaklığa çıkabilirken, güneş altında oldukça yeterli bir seviye olduğunu belirtelim. Ek olarak 8 GB RAM ile 256 GB ve 512 GB olarak 2 farklı depolama seçeneği ile karşımıza geliyor. 5 megapiksel sefie ve 13 megapiksel ana kameraya sahip olan bu modelin Snapdragon 8xc Gen 2 işlemcisi ile dikkatleri çektiğini belirtelim. Performans noktasında oldukça iddialı olan bu model Intel ve AMD rakiplerine göre %60 oranında daha az güç tüketimi sunabiliyor. Model bu sayede ise tek bir şarj ile 25 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. Cihazda 65W hızlı şarj desteğinin de olduğunu belirtelim. Avrupa Pazar fiyatını söylemiş olduğumuz bu modelin Türkiye pazarına giriş yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir