Web trafiği analizi şirketi olan StatCounter’ın son raporlarıyla beraber Microsoft için iyi haberlerle karşımıza geliyor. Daha önce verilen haberlerde Microsoft Edge tarayıcısının artık dünyada en  popüler olan ikinci tarayıcısı olarak yer almaya başladı. Fakat Microsoft tarafından gelen iyi haberler de var. Windows 11 tüm zamanların en yüksek pazar payı hedefine ulaşmayı başardı.

Windows 11’in Pazar Payı Tüm Zamanın En Yüksek Pazar Payına Ulaştı

Windows 11 zirvede emin adımlarla büyüyor

 Nisan ayında açıklanan sonuçlara göre Windows 11’in geçirilen diğer aya göre yüzde 2,06’lık bir artış göstererek Windows sürümlerinin arasındaki payını yüzde 23,01’e yükselterek büyük başarı elde etti.  İşletim sisteminin ulaşmış olduğu bu oran ile tüm zamanların en yükseği konumuna geldi. Windows 11’in düzenli şekilde tutturmuş olduğu  istikrarlı artışı devam ettirmeyi başarıp başaramayacağı merak konusu olurken zaman içerisinde karşımıza çıkacak. Diğer bi taraftan Windows 11’in kullanıcı payını artırmış olmasına rağmen insanların işletim sistemine geçişinin durağan ve yavaş bir şekilde ilerlemesi Microsoft’u hayal kırıklığına uğratabilir.

Windows 10 un yüzde 71.45’lik payı ile belli bir zaman dilimi içinde önemli bir yeni özellik almamasına rağmen eski işletim sistemi ile arasında açık ara fark yaratarak lider tutmaya yetiyor. Windows 10 geçirdiğimiz Aralık ayında yüzde 67 seviyelerine gerilerken gördük ancak pazar payını eski seviyelerine getirerek yine aynı seviyede stabil ilerleyişini sürdürmeye devam ediyor.

Microsoft bir süre önce Windows 10 için artık büyük güncellemelerle sunulmayacağının açıklamasını yapmıştı. Bu hamle ile insanların Windows 10 sürümünden 11’e geçirmek için yeterli bir durum olup olmayacağını yada Windows 7 sürümünde gördüğümüz gibi insanların işletim sistemine bağlı kalmaya devam mı edeceğini önümüzdeki zaman içerisinde göreceğiz. Ayrıca işletim sistemi sıralamasında küçük değişikliklerle karşımıza çıkıyor. Genel sıralamaya bakacak olursak:

  • Android ( %37.98)
  • Windows ( %27.85)
  • İOS (%17.49) ve 
  • OS X (%7.84)

oranlarında değişiklikler olduğunu belirtebiliriz.

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir