Windows 11’in sevilen özelliği ekran görüntüsü aracı yeni yetenekler kazanıyor. Kullanıcılar ekran kaydını da ilgili araç ile yapabilecek.

Microsoft, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği lansmanda yeni ürün ve özelliklerini duyurdu. Windows 11 ile ilgili en dikkat çeken detaylardan birisi ekran kaydının yerleşik olarak destekleneceğinin belirtilmesi oldu. Yapılan açıklamalara göre Snipping Tool olarak adlandırılan ekran görüntüsü alma aracında bugüne kadar ekran kaydı desteği bulunmuyordu. Ancak yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar ekran kaydı almak için de Snipping Tool’u kullanabilecek.

Windows 11 22H2 güncellemesi neler sunuyor?

Windows 11’de ekran kaydı almak için Snipping Tool kullanılacak

60

Microsoft, Snipping Tool’a gelecek ekran kaydı özelliği hakkında çok fazla ayrıntı paylaşmadı. Ancak ekran kaydı desteğinin sunulacak olması işletim sisteminin verimliliği için oldukça önemli. Zira çoğu kullanıcı ekran kaydı almak için 3. taraf uygulamalardan destek almaya çalışıyordu. Yerleşik bir özellik, Snipping Tool’u etkin hale getireceği gibi çok daha fazla kullanılmasını sağlayacak.

61

Güncellenen Snipping Tool’un yanı sıra Microsoft Windows 11 işletim sistemine Dosya Gezgini’nde sekmeler, yeni bir “birlikte aç” iletişim kutusu ve Microsoft Mağazasında iyileştirmeler getirecek güncelleme yapacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir