Microsoft Windows 11, Başlat menüsüne yeni bir tasarım getirmeyi planlıyor. Microsoft şirketi, Tüm Uygulamalar bölümünü güncelleme kararı aldı.

Şirket, son zamanlarda Windows 11’e yapay zeka özellikleri getirmekle meşgul gözüküyor. Copilot asistanı ile büyük ses getiren marka, tasarımda da bazı değişiklikler yapmak istiyor. Bunların akabinde ‘Windows 11 Başlat’ menüsünün değişeceği kaydedildi.

Tüm Uygulamalar Windows 11 Başlat Menüsünde Görünümü

Twitter (X)’teki gönderilere göre Microsoft nihayet Windows 11’in Başlat menüsünde daha fazla esneklik sağlayabilecek. Windows 11 önizleme derlemesini 22635.3420 sürümünü test eden kullanıcılar, “Tüm Uygulamalar” listesinin de değişeceğini düşünüyor.

Microsoft Windows 11, Başlat menüsüne yeni bir tasarım getirmeyi planlıyor. Microsoft şirketi, Tüm Uygulamalar bölümünü güncelleme kararı aldı.

Şimdi Başlat menüsünde Tüm Uygulamalar’a gittiğinizde bir liste görünümü bulunuyor. Fakat Microsoft ayrıca bir ızgara düzeni de içerecek ve kullanıcıların bu iki görünüm arasında seçim yapmasına olanak verecek.

Windows kullananlar bir süredir Geri Bildirim Merkezi’ndeki Başlat menüsünde iyileştirmeleri talep etmekte. Izgara düzenini, özellikle daha büyük ekranlı cihazlarda uygulamalara göz atmayı kolaylaştıracak. Bir diğer özelliği, alan kullanımı açısından da daha verimli hale getirildi.

Bin 500’den fazla kullanıcı bu öneriye oy kullandı ve Windows Insider topluluğunun büyük ilgisini gözler önüne serdi. Yeni görüntüleme özelliği henüz resmi olarak duyurulmamış olsa dahi Microsoft bunu test ediyor.

Microsoft Windows 11 önizlemesi build 22635.3420’yi kurup gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra Başlat menüsünde tüm uygulamaların ızgara formatında alfabetik olarak sıralandığını görmek mümkün hale geldi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir