En son Windows 11 güncellemesinden sonra, .NET Framework 3.5 tabanlı bazı uygulamaların çalışmadığı ortaya çıktı.

Windows 11 güncellemeleri yine bir hata nedeniyle yüklenemiyor

Geçtiğimiz Ekim ayında global olarak piyasaya sürülen Windows 11, zaman zaman kullanıcı deneyimini etkileyen sorunlarla karşılaşıyor. Son olarak, bu, bilgisayarın başlatma sırasında 40 dakika boyunca donmasına neden oldu ve bu, Nisan ayında yayınlanan KB5012643 güncellemesiyle düzeltildi.

Ancak aynı güncellemenin başka bir soruna neden olduğu ortaya çıktı. Microsoft’a göre, Windows 11 sürüm 21H2 için KB5012643 güncelleştirmesinin yayımlanmasından sonra, .NET Framework 3.5 tabanlı bazı uygulamalarda sorun olabilir veya açılmayabilir. Şirket ayrıca soruna yönelik yeni bir çözüm yolu açıkladı.

En son Windows 11 güncellemesi kaldırıldıktan sonra düzeltildi

Bu hata, Windows Communication Foundation (WCF) ve Windows Workflow (WWF) gibi .NET Framework 3.5’in belirli isteğe bağlı bileşenlerini kullanan uygulamaları etkiler.

Bilgisayarınızdaki Ayarlar’a gidin ve Windows Update’i açın ve “Güncellemeleri Kontrol Et” düğmesini tıklayın. KB5012643 sürüm numarasına sahip bir güncelleme görürseniz henüz yüklemeyin. Microsoft, uygulamaların kısa bir süre için başlatılamamasına neden olan bir sorunu çözeceğini söyledi.

KB5012643 güncellemesi bilgisayarınızda zaten yüklüyse, sorunu kaldırarak geçici olarak düzeltebilirsiniz. Bunu yapmak için, Windows Update’in “Güncelleme Geçmişi” bölümüne gidin ve seçeneğe tıklayın. “Güncellemeleri kaldır” Ardından açılan ekranda KB5012643’ü bulun ve “Kaldır” seçeneğine basın.

KB5012643’ü kaldıramıyorsanız, Windows Özellikleri bölümünde .NET Framework 3.5 ve Windows Communication Foundation’ı yeniden etkinleştirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Açılan pencerede bilgisayarınızın arama kutusuna “Windows özelliklerini aç veya kapat” yazarak “.NET Framework 3.5” seçeneğini seçin ve Tamam’a basın.

Şirket yazılım güncellemelerini yapay zeka temelli olarak yayımlamaya başladığından beri hataların ardı arkası kesilmiyor. Bu durum her ne kadar pek çok kullanıcının canını sıksa da şu anda Mac harici bilgisayarlarda en çok kullanılan işletim sistemi Windows. Ancak şirketin kullanıcıları Linux gibi işletim sistemlerine kaptırmaması için daha dikkatli olması gerecek gibi görünüyor. Uzun vadede sorunları çözmesi beklenen şirketin nasıl bir yol izleyeceğini ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Microsoft’un yazılım güncellemeleriyle ortaya çıkan hataları sizi de etkiledi mi? Deneyimlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir