Windows 11 işletim sistemine getirilen yenilikler pek çok kullanıcı için verimlilik sunuyor. Ancak yeni özelliklerin kullanılması sırasında zaman zaman sorunlar ve zorluklar yaşanabiliyor. Microsoft tarafından yeni işletim sistemine getirilen özelliklerden bir tanesi olan sanal masaüstü, kullanıcıların farklı masaüstü oluşturmasını ve daha kolay bir şekilde işlerini yönetmesini sağlıyor. 

Farklı uygulamalar ve tarayıcılar üzerinde işlem yapan kullanıcıların tüm bu işlemleri tek bir masaüstünde yaparak zorlanmaması adına Microsoft sanal masaüstü desteğini Windows 11 işletim sistemi ile sunmaya başladı. Yapılan bu hamle ile birlikte kullanıcılar farklı işlerini farklı masaüstlerinde yapma imkânına sahip oldu.

İşte Windows 11 ile sanal masaüstü oluşturma

Windows 11 işletim sisteminde sanal masaüstü oluşturmak isteyenlerin öncelikle görev çubuğunda yer alan görev görünümü simgesine tıklaması gerekiyor.

Eğer bu özelliği bulamıyorsanız ya da kapatmışsanız, öncelikle görev çubuğu üzerine sağ tıklayarak ayarlara ulaşmanız ve görev görünümü sekmesinin karşısındaki anahtarını açık hale getirmeniz gerekiyor. Ardından özelliği etkin hale getirdikten sonra yeni masaüstü ya da İngilizce kullanan kullanıcılar için new desktop butonuna basılması yeterli.

Butona basılması ile birlikte Windows 11 sisteminde yeni bir sanal masaüstü oluşturuluyor. Böylece masaüstleri arasında kolay bir şekilde geçiş yaparken farklı pencereleri ve uygulamaları kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Masaüstlerinden bir diğerine geçiş yapma aşamasında ise alt + tab tuşlarının kullanılması yeterli. Oluşturulan sanal masaüstlerinin kapatılabilmesi için ise yine görev görünümü sekmesinin üzerine gelinerek kapatılması gerekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir