Windows 11 işletim sisteminde misafir hesabı oluşturarak paylaşım yapmak önceki işletim sistemlerinde çok daha kolaydı. Windows 11 ile birlikte misafir hesabı açmak ve kullanmak daha zor hale getirilmiş durumda. Bununla birlikte hala misafir hesapları desteklediğinden dolayı farklı bir bilgisayarda işlem yapmanız gerektiğinde, bu misafir hesabını oluşturabilir ya da bilgisayarınızı kullanacak diğer kişiler için misafir hesabını açarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Windows 11’de misafir hesabı nasıl oluşturulur?

Windows 11 işletim sisteminde ilk olarak ayarlar bölümünde Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar seçeneği takip edilmelidir.

Diğer kullanıcılar sayfasında Hesap ekle seçeneği yer almaktadır. Bu aşamaya gelindiğinde Windows 11 işletim sistemi tarafından bir Microsoft hesabı girilmesi istenir. Ancak Microsoft hesabı ile oturum açılmaması için bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilim seçeneği seçilmelidir. Bu seçenek aktif hale getirildikten sonra Microsoft hesabı olmayan kullanıcı ekle seçenekleri ile misafir hesabı oluşturma adımları sürdürülmelidir.

Açılacak yeni ekranda misafir hesabının adı girilmelidir. Şifre kısımlarını boş bıraktıktan sonra bir sonraki aşamaya geçiş yapabilirsiniz. Bu aşamaları tamamlayan tüm kullanıcılar Windows 11 işletim sisteminde misafir hesabını etkin hale getirmiş olacaktır.

Kullanıcılar seçeneğinde yer alacak bu yeni hesabı istediğiniz zaman kullanabilir ve hesaplar arasında geçiş yapabilirsiniz. Özellikle hesap için şifrenin eklenmemiş olması, kullanımı çok daha kolay ve pratik hale getirecektir. Bu aşamada bilgisayarın birden fazla kişi tarafından kullanılıyor olması halinde kullanıcı güvenliğini sağlayabilmek için diğer hesaplarda şifreli bir koruma sağlanması önerilmektedir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir