Windows 11 işletim sisteminde, bilgisayarı hızlı bir şekilde kapatmak isteyenler masaüstüne kapatma kısa yolunu oluşturabilir. Windows 11’de bu işlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Windows 11 masaüstüne bilgisayar kapatma düğmesi nasıl eklenir?

Bu işlemleri yapmak için en hızlı ve en kısa yol şöyle;

  • Windows 11 masaüstüne sağ tıklayın ve yeni içerik menüsünü seçin.
  • Kısa yol oluşturunu seçin.
  • Kısa yol için ise shutdown /s /t 0 girin.
  • Ardından bu işlemi adlandırabilirsiniz.
  • Son ekranda ise bitir düğmesine basın.

Kısa yolunuzu daha da kişiselleştirmek için kısa yola sağ tıklayın ve özellikleri seçin. Ardından simgeyi değiştir bölümünden daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlamak için uygun bir simge seçebilirsiniz. Uygulama demeniz ile birlikte işlemler tamamlanacaktır. Böylece bilgisayarı kapatmak istediğinizde direk bu kısa yolu kullanabilirsiniz. Eğer kapatmak yerine uyku seçeneğini değiştirmek istiyorsanız bu sefer kısa yola girmeniz gereken kodlar şöyle;

Yeniden başlat: shutdown /r /t 0

Uyku: rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

Kapatma kısa yolu görev çubuğuna nasıl sabitlenir?

Oluşturduğunuz bu kısa yolu, görev çubuğuna sabitlemeniz de mümkün. Böylece her zaman kolayca alt tarafta erişilebilir olacak kısa yol ile bilgisayarınızı hemen tek tık ile kapatabilirsiniz. Bunun için ise kısa yolun üzerine sağ tıklayarak daha fazla seçenek göster seçeneğinden görev çubuğuna sabitle adımlarını takip edebilirsiniz.

Kısa yol oluşturma adımlarını öğrendikten sonra sıklıkla yaptığınız işlemler için de benzer şekilde hemen erişebileceğiniz farklı kısa yollar oluşturabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir