Windows 11 işletim sistemini kullananlar, sistemlerinde HDR özelliğini açabilir. Windows 11 işletim sisteminin piyasaya sürülmesinde en çok dikkat çeken özelliklerden birisi de HDR özelliğiydi. Çok daha iyi bir deneyim sunan bu özelliği sisteminiz destekliyorsa açık duruma getirebilirsiniz. Pil tüketiminin artması, daha fazla sistem kullanımı gibi durumlar söz konusu olsa da iyi bir bilgisayarınız varsa herhangi bir fark içermeden HDR deneyimini yaşayabilirsiniz.

Windows 11’de HDR Özelliği Nasıl Açılır?

Windows 11 işletim sisteminde HDR özelliği nasıl açılır öğrenelim:

Windows 11’i Güncelleme

Windows 11’de HDR ayarlarını yapmadan önce tüm güncellemeler alınmalıdır. Bu nedenle işlemlere başlamadan önce güncellemeler ekranından herhangi güncelleme olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer güncelleme varsa mutlaka güncellemeler yapılmalıdır.

Windows 11’de HDR Açma

Güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra ise aşağıdaki adımları takip edin.

Ayarlar > Ekran > HDR

Bu ekranda HDR’yi aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır. Böylece sistem HDR özelliğini kullanmaya başlayacaktır. Ancak sadece bu seçimi yapmak HDR kullanmak için yeterli değil. HDR kalibrasyonu da yapılmalıdır.

Windows 11’de HDR Özelliği Nasıl Açılır?
Windows 11’de HDR Özelliği Nasıl Açılır?

HDR Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Windows HDR Kalibrasyon aracı, Microsoft tarafından sunulan resmi bir uygulamadır ve üstelik ücretsizdir. HDR kalibrasyon aracını edindikten sonra ayarları en iyi hale getirebilirsiniz. Bunun için aracı açmamanız ve uygulamanın yönergelerini takip ederek seçimler yapmanız yeterlidir. Parlaklık, renk ve doygunluk gibi seçenekler üzerinden yapacağınız seçimler sayesinde HDR özelliğini kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

HDR İçin Ekranı Kalibre Etme

Windows 11’de HDR’nin en iyi şekilde çalışması için ekranın da kalibre edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle monitörünüz üzerinden yapacağınız ayarlamalar ile en iyi ekran grafiklerine erişebilirsiniz. HDR aktif hale getirilse de uygulamaların bu sistemi desteklemesi gerektiği de unutulmamalıdır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir