6 yıl aradan sonra tekrar kendini gösteren Windows 11’in eğitim odaklı sürümü Windows 11 SE bugün gerçekleşen etkinlik ile beraber duyuruldu. 

Microsoft’un 6 yıl sonra Windows 11 ile yeni işletim sistemini duyurmasının üzerinden kısa bir süre geçmişken, bugün düzenlenen etkinlik ile beraber bu sistemin daha kısıtlı bir versiyon olarak Windows 11 SE’nin tanıtımı gerçekleşti. Microsoft’un bu sistemi eğitim odaklı sunduğunu belirtti. 

Windows 11 SE eğitim odaklı olacak

Microsoft, öğrenciler ve okullar için tasarlan yeni bir Windows 11 sürümü geliştirdi. Windows 11 SE, sadece K-8 sınıfları için tasarlanmış düşük maliyetli dizüstü bilgisayarlara gönderilecek. Microsoft, okulların ve öğrencilerin neden Chromebook’ları tercih ettiklerini anlamak  konusunda zaman zaman güçlük çekiyor. Şirket daha önce Windows 10’u Microsoft Store’daki uygulamalara odaklayan kısıtlı bir mod denemesi yapmıştı. Fakat bu kısıtlamanın Microsoft Store’da mantıklı olması adına yeterli uygulama olmadığı için son kullanıcılar ve okullar için daha kullanışlı olabileceği düşünülüyor. 

13 5

Windows 11 SE, okullar için olması gereken işletim sisteminden çok daha farklı bir yaklaşım benimsiyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bu sistem, Microsoft’un iptal edilmeden önce Windows 10X’e benzer oluşuyla dikkat çekmeyi başarıyor. Windows 11 SE, sadece yeni düşük maliyetli cihazlar ile öğrenci ve akademisyenler için geçerli bir kullanım sunacak. Windows 11 SE, Microsoft Edge, Office ve Microsoft’un bulut tabanlı olan hizmetleri için optimize  edilmiş olsa da sadece Microsoft uygulamaları ile de sınırlı kalmayacak. Windows 11 SE, standart sürüme göre oldukça küçük değişikliklerin olmasına sebep olacak. Microsoft, düşük maliyetli Windows dizüstü bilgisayarlarda bugüne kadar ki geliştirmeler ile ilgili olarak geri bildirim almak adına son 18 ayı öğretmen ve öğrenciler ile aktif bir iletişim içerisinde hareket etti. Bu geri bildirimler ile beraber, uygulamalar Windows 11 SE’de her zaman tam ekran modunda başlamak mümkün olacak.

Microsoft, uygulamaları yan yana konumlandırmaya izin veren pencere düzenleyicisi ise bu sürümde kısıtlandı. Windows 11’de ikiden fazla şekilde düzenlenebilen pencere bu sürümde yalnızca yan yana şekilde ve maksimum iki görünümde tercih edilebiliyor. Windows 11’in yeni Widget’lar bölümü, sınıf ortamında dikkat dağıtıcı bir şekilde görüldüğü için SE’de kaldırıldı. Microsoft Edge aynı zamanda Windows 11’de varsayılan olarak kapalı olan Chrome uzantılarını çalıştırma özelliğine de sahip olacak. Windows 11 SE aynı zamanda, öğrencilerin bu Windows 11 SE dizüstü bilgisayarlarını sınıfın ötesinde kullanmasını daha da kolay hale getirmek için çevrimdışı destekle belgeleri varsayılan olarak OneDrive’a yedekleyecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir