Microsoft’un en son işletim sistemi Windows 11 yedekleme konusunda oldukça esnek. Windows 11 yedekleme adımlarını haberimizde okuyabilirsiniz.

Microsoft’un bilgisayarlar için geliştirdiği Windows işletim sisteminin en son sürümü Windows 11 olarak tanıtıldı. Kısa sürede benimsenen ve diğer sürümlere göre önemli farklara sahip olan Windows 11’de yedekleme işlemleri konusunda da esneklik sunuluyor. Önemli verileri bulunan ya da değeri ne olursa olsun verilerini kaybetmek istemeyenler Windows 11 yedekleme adımlarıyla verilerini güven altına alabilir.

Windows 11 Yedekleme ve Geri Yükleme

Windows 11’de yedekleme işlemlerinin yapılabilmesi adına en kolay yöntem Windows’ta yer alan yedekleme ve geri yükleme özelliğinin kullanılmasıdır. Bu özellik, sistemde yer aldığından dolayı daha iyi bir şekilde çalışarak kontrolün elde edilmesini sağlar. Bu özellik üzerinden yedekleme ve geri yükleme yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Windows 11 Nasıl Yedeklenir?
Windows 11 Nasıl Yedeklenir?
  • Başlat menüsünü açarak Windows yedekleme yazın.
  • Ardından Windows Yedekleme aracını açın.

Açılacak sayfada bilgisayarınızla ilgili özet bilgiler verilerek hangi bilgilerin yedeklenmesinin istendiğini soran sekmeler görülür. Bu ekranda yedekleme için aşağıdaki bölümler desteklenir;

  • Klasörler: Dosyalar, belgeler, fotoğraflar
  • Uygulamalar: yüklü olan tüm uygulamalar ve sabitlenmiş uygulama tercihleri
  • Ayarlar: Windows’ta yapılan ayarlamalar ve tercihler
  • Kimlik Bilgileri: Hesap bilgileri, Wi-Fi ağları ve parolalar

Bu sayfada ilgili bilgileri yedeklemek için yedekle tuşuna dokunmanız yeterli olacaktır. yedekleme işlemlerinde fotoğraf gibi tüm veriler Microsoft’un OneDrive bulut sisteminde kayıtlı tutulmaktadır.

Windows 11 sisteminde önceden daha farklı bir yedekleme sistemi sunulsa da yapılan değişiklikler sonrasında yeni Windows yedekleme aracı kullanıma sunuldu. Yedeklemeler bulut sistemde tutulduğu gibi yedekleme işlemlerinde internet bağlantısının olması gerekir. Yedeklemelerin geri yüklenmesi gerektiğinde ise Windows 11’de yer alan geri yükleme adımları takip edilerek sistem yeniden o tarihe yüklenebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir