Windows 11 için Moment 5 adı verilen yeni güncelleme kullanıma sunuldu. Mart itibariyle sunulan Windows 11 Moment 5 güncellemesi nedir?

Microsoft, Windows 11 işletim sistemini güncellemeye devam ediyor. Normal güncellemelerin yanı sıra özel sürümlere de yer veren geliştirici şirket yeni güncellemesini Moment 5 olarak duyurdu. Windows 11 kullanıcıları tarafından alınabilecek bu güncellemede, kullanıcılara çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler sunuluyor. Daha iyi bir deneyim için geliştirilen bu özellikler, Windows 11’in daha gelişmiş ve kapsayıcı bir sistem olmasını sağlıyor.

Windows 11 Moment 5 Güncellemesi Nedir?

Windows 11, 29 Şubat 2024 tarihi itibariyle geliştirilen ve dağıtımına başlanan bir Windows 11 güncellemesidir. 22631.3235 ve 226621.3235 yapı numaraları ile takip edilebilecek güncelleme, Windows Update güncelleme kontrolü yapılarak cihazlara kurulabilir. Donanımsal bir değişiklik içermeyen Moment 5 güncellemesinde, Windows 10’dan geçiş yapan kullanıcılar da destek alabilmektedir.

Windows 11 Moment 5 Güncellemesi Nedir, Özellikleri Ne?
Windows 11 Moment 5 Güncellemesi Nedir, Özellikleri Ne?

Windows 11 Moment 5 Güncellemesinin Özellikleri Neler?

Windows 11 Moment 5 güncellemesi, beraberinde pek çok yeniliği de getiriyor. Özellikle yeni özellikleri ve araçları kullanmayı sevenler için seçenekler oldukça fazla. İşte öne çıkanlar…

Snap Layouts

Güncellemede ilk olarak öne çıkan Snap Layouts özelliği oldu. aslında bu özellik, 2021’de kullanıma sunulmuştu. Moment 5 ile birlikte daha da geliştirilen Snap Layouts’ta sistem artık daha akıllı bir yaklaşım sergiliyor. Uygulamaları ve simgeleri nasıl yerleştireceğinize daha detaylı ve özel olarak seçebileceğiniz Snap Layouts, kullanımdaki pratikliği de arttırıyor.

Yakın Paylaşım

Moment 5 ile gelen bir diğer yenilik ise yakım paylaşım özelliğini etkin kılabilirsiniz. Yakındaki paylaşım ile hem Wi-Fi hem de Bluetooth’u etkin hale getiren sistem, cihazdaki desteklenen kablosuz protokoller üzerinden kolayca paylaşım yapma imkanı sağlıyor. Bu paylaşımlarda ekran yayınlama (Win + K tuşu ile ) gibi gelişmiş özellikler de yer alıyor.

Telefon Bağlantısı İsmi Değişiyor

Ayarlar bölümüne yer alan Telefon Bağlantısı bölümü yeni güncelleme ile değişiklik yaşıyor. Bu bölümü Mobil Cihazlar olarak adlandırılan Microsoft, mobil cihazlar üzerindeki hakimiyetin artması ve daha gelişmiş özelliklerin sunulabilmesi adına zemini hazır hale getiriyor.

Windows’u Onarma

Windows işletim sisteminde yaşanan sorunlarda yeniden kurulum ya da format atmayı gerektirmeden Windows onarma işlemleri yapılabilecek. Windows onarma işlemlerinde ise kullanıcıların yeni Windows Update kullanarak sorunları düzeltme seçeneği üzerinden işlem yapması hem daha güvenli hem de sorunsuz bir kullanım sağlıyor.

Sesli Destek

Ses ile bilgisayarı kontrol etmek isteyenlere Moment 5 güncellemesi daha gelişmiş özellikler sunuyor. Sesli kısayollar oluşturarak pek çok işlemi sadece komut vererek yapabileceğiniz yeni Windows 11 bu konuda limitsiz bir seçenek yaratıyor. İstediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz kısayollar size Windows 11’de hızlı bir kontrol imkanı sağlayacak. Başlangıçta sadece ABD’de İngilizce dilinde desteklenecek özelik, kısa süre içerisinde daha fazla bölgede ve dilde desteklenecek.

Moment 5 güncellemesinde dikkat çeken diğer özellikler ise şöyle;

Copilot’un yerinin değiştirilebilmesi adına daha fazla seçenek eklendi.

Başlat menüsünde son eklenen uygulamaları yeni klasör altında toplayabilir ve istediğiniz uygulamalara daha pratik bir erişim imkanı elde edebilirsiniz.

Windows 365 entegrasyonu artık çok daha fazla özellik sunuyor. Yerel kullanıcılar için bile Windows 365 geçişleri kolaylaştırılmış durumda. Üstelik pek çok kararlılık ve iyileştirme de eklendi.

Bulut bilgisayarlar ve sanal masaüstü seçeneklerinde de çeşitli iyileştirmeler ve sorun düzeltmeler yapıldı.

Windows 11 için getirilen güncelleme Türkiye dahil olmak üzere hemen hemen tüm kullanıcılara gönderildi. Eğer belirtilen özellikleri denemek istiyorsanız güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir