Microsoft, Windows 11 Insider kullanıcıları için büyük bir güncelleme yayınladı. Build 22557 ile kısa sürede işletim sisteminde birçok özellik ve yenilik gördük.

Bazı yeni özellikler oyuncuları doğrudan etkileyecek ve en azından pencere ekranında oynayanlar için önemli bir değişiklik var. Windows 11’in yeni sürümü, Çerçeveli Oyunlar için Optimizasyon adlı bir özellik sunar ve Otomatik HDR ve Değişken Yenileme Hızı (VRR) dahil olmak üzere diğer heyecan verici oyun özelliklerinin kilidini açarken gecikmeyi önemli ölçüde artırmak için tasarlanmıştır.

Windows 11 Beta 3 kullanıma sunuldu! Neler değişti?

Pencere modundaki Değişken Yenileme Hızı (VRR) işlevi çok kullanışlıdır, ancak etkinleştirme genellikle belirli sürücü ayarlarına bağlıdır. GeForce sürücüsündeki G-Sync ile, tam ekran modu veya pencere modu gibi çeşitli durumlarda ayarları etkinleştirebilirsiniz. Windows Update, bu sürücü tarafı ayarlarına ek olarak daha gelişmiş bir VRR deneyimi sağlayabilir.

Öte yandan tam ekran kullanıcıları için geçen yıl tanıtılan otomatik HDR desteği pencereli moda geçiyor. Bu özelliğin temel amacı, mümkün olduğunda SDR oyunlarınızı otomatik olarak HDR’ye yükseltmektir.

Oyun Penceresi Optimizasyonu, grafik ayarlarınızda etkinleştirilmiştir ve DX10 / DX11 oyunları için geçerlidir. DX12 oyunlarında zaten bu özellik var.

Peki bu özelliği nasıl etkinleştirirsiniz?

  • Ayarlar’a gidin. Burada Sistem – Görüntü – Grafik bölümüne gidin.
  • Ardından temel grafik ayarlarına gidin.
  • penceresindeki oyunlar için Optimize et’e gidin ve Açık olarak ayarlayın.
  • Değişikliklerin etkili olması için mevcut tüm oyunların yeniden başlatılması gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir