Kaspersky tarafından yayınlanan son rapor, özellikle Windows 11 indirmek isteyenlere yönelik önemli uyarılar yapıldı.

Microsoft tarafından tanıtımı yapılan Windows 11 işletim sistemi için resmi yollar ile yükseltme ve yeni işletim sistemini denemek mümkün olsa da pek çok kullanıcı piyasada dolaşan Windows 11 işletim sistemi dosyalarını kullanmayı tercih ediyor. Bu durum beraberinde pek çok riski de getirirken Kaspersky mevcut risklere yönelik önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Şirket araştırmasının hemen ardından kullanıcıları uyaran özel bir rapor yayınladı.

Windows 11 İle Gelen Tehlikelere Dikkat!

Yeni işletim sisteminin popüler olması dünya genelinde ciddi bir ilginin olmasını sağladı. Bu durum ise en çok hackerlar için uygun bir ortam oluşturdu. Farklı sitelerde ve ağlarda virüslü Windows 11 işletim sistemlerini paylaşan hackerlar, mevcut dosyaları kullanarak yeni işletim sistemini kuran kullanıcıların bilgisayarlarına pek çok zararlı yazılım yüklemeye başladı. Kullanıcılar Windows 11 işletim sistemini kurarak kullanmayı hedeflese de arka planda yapılan kurulumlar, kullanıcı gizliliğini tehlikeye attığı gibi ve illegal çalışmalar için büyük bir risk oluşturuyor.

Kaspersky üstelik mevcut kötü amaçlı yazılımlar için özel bir liste de paylaştı. Listeye göre en popüler kötü amaçlı yazılım “86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe” oldu. Mevcut yazılımın lisans aktifleştirmek için kullanıldığı öne sürüldü ve kullanıcıların orijinal Windows 11 kullanmak için bu uygulamayı yüklemeyi tercih ettiği belirtildi. Program her ne kadar Windows 11 işletim sistemini orijinal yapsa da arka planda yükleme izinlerinin verilmesi, pek çok farklı aracın ve uygulamanın bilgisayara yüklenmesine neden oldu. Kullanıcı verilerinin yanı sıra Bitcoin madenciliği gibi pek çok farklı amaçta da kullanılabilecek bilgisayarlar, hackerlar için geniş bir bilgisayar ağının oluşturulmasını sağlıyor. 

1 1627370994

Tek Çözüm Orijinal Yöntemler

Kaspersky raporunda yer alan önerilerde, kullanıcıların piyasada yer alan Windows 11 işletim sistemlerini kullanmaması istendi. Microsoft tarafından ücretsiz bir şekilde sunulan ve sadece Insider kaydı yapılarak denenebilecek Windows 11 için en güvenli yol Microsoft tarafından sunulan destek. Bu bakımdan kullanıcılar herhangi bir zarar ile karşılaşmamak için mutlaka Microsoft’un resmi kanallarını kullanması gerekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir