Windows 11 dosyaları sıkıştırma işlemi ek bir şey yapmadan da yapılabilir.
Windows 11 dosyaları sıkıştırma işlemi harici bir şey yapmadan da şıkıştırma işlemini yapabilirsiniz.

2021’in Haziran Ayında Microsoft’un duyurduğu Windows 11, kullanıcılarına depolama alanlarında daha fazla esneklik sağlamak için dosya sıkıştırma özelliğini sunuyor. Bu özellik, dosyalarınızı daha küçük boyutlarda sıkıştırarak bilgisayarınıza daha fazla veri depolama imkânı oluyor. Diğer taraftan dosyaları daha hızlı bir şekilde transfer etmenize yardımcı olur. Üstelik bu işlem için herhangi bir uygulama yüklemeye veya satın almalara ihtiyacınız yoktur. Windows 11 içerisinde entegre olarak bulunan dosya sıkıştırma özelliği ile kolayca dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz. Windows 11’de dosya sıkıştırma özelliğini nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Windows 11 ile dosya sıkıştırma işlemleri nasıl yapılır?

 1) File Explorer’ı açın.

Windows + E tuşlarına birlikte aynı anda basarak “File Explorer”ı açınız.

2) Sıkıştırmak istediğiniz klasörü seçin.

File Explorer açıldıktan sonra sıkıştırmak istediğiniz klasörü veya dosyayı seçiniz.

3) ZIP dosyası olarak sıkıştırın.

Sıkıştırmak istediğiniz klasör veya dosyanın üzerinde Mouse üzerinde bulunan sağ tuşa tıklayarak “ZIP dosyası olarak sıkıştır” seçeneğini seçiniz.

4)  Sıkıştırma işlemi sonucunu görün.

Sıkıştırmayı yaptığınız klasör veya dosyanın sıkıştırılmış hali aynı yerde görünecektir. Artık dosyalarınız sıkıştırılmış halde daha az yer kaplayacak ve bilgisayarınızın disk performansı ise artıracaktır.

Windows 11, dosya sıkıştırma özelliğiyle depolama alanınızı optimize edebilirsiniz.
Windows 11 ile dosyalarınızı sıkıştırarak daha fazla veri saklayabilirsiniz.

Windows 11 dosyaları sıkıştırma özelliği, büyük boyutlu dosyalarınızı daha etkili bir şekilde yönetmenize imkân tanır. Dosyalarınızı sıkıştırarak hem depolama alanınızı dengeli kullanabilirsiniz hem de bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz.  Böylelikle Bilgisayarınıza ek bir yük getirmeden Windows 11 ile dosya sıkıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir