Windows 11, Telefon Bağlantısı uygulamasına iPhone aracılığıyla bağlama özelliğini getirdi. Daha önce sadece Android cihazlarla uyumlu olan Telefon Bağlantısı uygulaması, iOS cihazlarını da desteklemeye başladı. Bu özellik için iki cihazında güncel sürümlerinin kullanılmasını gerekiyor.

Telefon Bağlantısı uygulamasının güncel sürümünü Microsoft Mağaza’dan indirerek iPhone’unuzu Windows 11’e bağlayabilirsiniz. Bunun için iPhone’unuzda Bluetooth özelliğinin açık olması gerekiyor. iPhone’unuzu Windows 11’e Telefon Bağlantısı uygulaması ile nasıl bağlayabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Windows 11’de iPhone Bağlantısı için Adımlar Nelerdir?

  1. Windows 11’de Başlat menüsünü açın.
  2. Telefon Bağlantı uygulamasını arayın ve açmak için üstteki sonucu tıklayın.
  3. iPhone düğmesine tıklayın ve eşleştirme sihirbazını başlatın.
  4. Ekrandaki kodu taratarak iPhone’unuza eşlik eden uygulamayı yükleyin.
  5. Telefonunuzda uygulamayı açın ve bilgisayarınızda görünen bağlantı kodunu onaylayın.
  6. Gerekli izinleri onaylayarak Telefon Bağlantısı  uygulamasını iPhone’unuzla etkileşime sokun.

Bu işlemin ardından, Windows 11 bilgisayarınızda iPhone’unuzdan gelen ve giden mesajları görüntüleyebilir, arama yapabilir ve alabilir, bildirimlerinizi kontrol edebilirsiniz. Ancak bu entegrasyon tamamen sorunsuz değil, bazı kısıtlamaları var. Örneğin, grup mesajlarına katılamazsınız veya resim gönderemezsiniz.

Son olarak, bu özellik fotoğraflarınıza erişim sağlamıyor, ancak Windows 11’deki iCloud Photos entegrasyonunu kullanarak fotoğraflarınıza erişebilirsiniz. Bu özellik yavaş bir şekilde kullanıma sunuluyor. Ancak  Mayıs sonuna kadar tüm cihazlara ulaşması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir