Windows 10’un 20H2 Ekim güncellemesi geçtiğimiz ay yayınlanmaya başlanmıştı. Bir yandan 21H1 güncellemesi için çalışmalar sürerken önümüzdeki yıl işletim sistemine dahil edilmesi beklenen bazı özellikler ortaya çıktı. Microsoft’un yeni yılda işletim sistemine getireceği yeni özellikler arasında birçok yenilik bulunuyor. Bu yeniliklerin yılın ilk yarısı yerine 2021 yılının ilerleyen dönemlerde sunulması da bekleniyor. Bu içeriğimizde ise ortaya çıkan Windows 10, 2021 yenilikleri neler bunlara bakacağız.

Windows 10’a 2021’de gelecek olan yenilikler

1 1606290506

Ekran kaydı

Yeni bir ekran kaydı aracını 2021 güncellemesi ile beraber göreceğiz. Game Bar haricinde gelecek olan bu özellik Windows 10’un yerleşik ekran görüntüsü alma API’lerini kullanacak. Microsoft ise videolar, tuş dokunuşları ve imleç kaydı da olmak üzere geniş özelliklere sahip bir kayıt aracı sunmayı hedefliyor.

Her zaman üstte

Yeni gelecek özellikler arasında anlık olarak belirlediğiniz uygulamaların tüm pencerelerin üstünde yer almasını sağlayabilirsiniz. Her zaman üstte adlı bu yeni özelliğin yeni sürümde yer alması bekleniyor. Şuan için benzer bir özellik Windows 10 sisteminde yer almıyor. Ancak kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalar ile bu özelliği gerçekleştirebiliyorlar.

Hızlı sonlandırma

Önümüzdeki yıl hızlı sonlandırma adlı yeni bir özellikte gelebilir. Bu özellik uygulamaları, oyunları ve arka plan işlemlerini tek tıkla sonlandırma desteği getirecek. Şuan için bu durumu ise Görev Yöneticisi üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır.

Metin yapıştırma

Bir kaynaktan içerik kopyaladığınız zaman e-postanıza yada Word gibi Windows uygulamalarınıza yapıştırdığınızda genellikle özelleştirilmiş hali korunuyor. Ancak Windows 10’un yeni sürümü ile beraber metinleri standart font ve boyutlar ile direkt olarak yapıştırmanıza olanak sağlanacak.

Tasarımsal yenilikler

Windows 10 kullanıcı arayüzünde önemli yeniliklerde olması bekleniyor. Bu noktada Başlat Menüsü, Eylem Merkez, Görev Çubuğu ve Dosya Gezgini gibi birçok noktada görsel yeniliklerin olması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir