Windows 10 işletim sistemini kullanan ve Windows 10 işletim sisteminde PDF JPG çevrilmesini isteyen kullanıcılar, bu konuda farklı yöntemlerden yararlanabilir.

Farklı formattaki dosyaların birbirine çevrilmesi konusunda özellikle güvenilir servisler büyük bir kolaylık sunmaktadır. Servisler aracılığı ile yapılacak işlemler sayesinde istenen dosya formatları arasında geçişler kolay bir şekilde yapılabilir. Ücretsiz olan mevcut servisler, böylece resim, video ya da ses gibi özel içeriklerdeki formatların kolayca değişmesini sağlar.

Windows 10’da PDF nasıl JPG’e dönüştürülür?

Windows 10 işletim sistemi başta olmak üzere PDF JPG dönüşümü yapmak isteyenler, en kolay yol olarak Adobe tarafından sunulmuş olan online çevirici aracı kullanması yeterli olacaktır. Online araç sayesinde herhangi bir güvenlik riski ve endişesi taşımadan formatlar arasında dönüşüm yapılabilir.

https://www.adobe.com/acrobat/online/pdf-to-jpg.html

Resmi format çeviri servisi olarak geliştirilen online çevirici, servise giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde format değişikliğinin yapılmasını sağlar.

Adrese giriş yaptıktan sonra kullanıcıların ekranda yer alan yükleme bölümü üzerinden çevirmek istediği ilgili PDF dosyasını yüklemesi gerekir. Yükleme sonrasında ise dosyanın büyüklüğüne bağlı olarak çevirme işlemleri otomatik bir şekilde arka planda yapılmaktadır. Bu yükleme ve çevirme işlemleri sırasında kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Servis tarafından yapılacak olan dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcıların indirme yapabileceği online adres paylaşılır. İlgili adres üzerinden içerikler bilgisayara yüklenir ve ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabilir. 

Sistem üzerinden indirilecek olan dosyalar ZİP formatında inecektir. Bu nedenle ZİP uygulamasının da bilgisayarda olması gerekmektedir. Aksi halde formattan çıkarılamayacak içerik nedeniyle yapılan dönüştürme işlemlerinden yararlanmakta sorun yaşayabilirsiniz. Winrar ve Winzip gibi ücretsiz araçları kullanabilirsiniz.

PDF JPG çeviri ile benzer şekilde Adobe’nin diğer online çevirici uygulamaları da kullanıcılara büyük bir kolaylık sunmaktadır. Dilerseniz diğer formatlarda da online Adobe araçlarını kullanabilirsiniz.

JPG dönüşümünde farklı seçenekler yer alsa da kullanıcıların belirtildiği gibi güvenilir kaynaklardan kesinlikle vazgeçmemesi gerekmektedir. Online sistemler farklı olabileceğinden dolayı virüs gibi zararlı yazılımların bilgisayara bulaşmasına neden olunabilir. Bu tür sitelerin kullanılması sırasında özellikle reklamlara ve doğru belgelerin indirildiğinde çok dikkat edilmelidir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir