Windows 10 ses sorunu çözümü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Probleminiz kısa sürede çözümlenecektir. İşte adım adım çözüm önerileri.

İşte Windows 10 ses sorunu çözümü

Windows 10 kurulumu sonrası oluşan ses sorunu, genellikle iki çözüm yöntemi ile sonlanabiliyor. Bunlardan birincisi ses aygıtının sürücüsünü güncelleştirmek, ikincisi ise Windows ses hizmetini  yeniden başlatmak olarak yapılıyor. 

Ses hizmetlerini tekrar başlatma

Eğer ses sürücüsünü güncelleştirme yöntemi işe yaramadıysa; Windows Ses Hizmetlerini tekrar başlatma yöntemini denemeliyiz. Bunun için ilk olarak başlat menüsünün yanında bulunan arama kutusuna çalıştır yazıp, çalıştır uygulamasını başlatıyoruz.

Çalıştır kutusu açıldıktan sonra buraya ‘services.msc’ yazıp, ‘Hizmetler’ ekranının açılmasını bekliyoruz.

Alfabetik olarak sıralanmış ‘ Hizmetler ‘ ekranında, ‘Windows Ses’ ve ‘Windows Ses Bitiş Noktası’ nı teker teker seçip, her ikisini de solda bulunan ‘Yeniden başlat’ seçeneği ile yeniden başlatıyoruz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, Windows 10 güncellemesinden kaynaklı ses çıkmama sorununuzun büyük ihtimalle çözüldüğünü görebileceksiniz.

 Aygıt yöneticisinden güncelleme yapmak

Sürücüyü güncelleştirmek için öncelikle ‘Aygıt Yöneticisine’ giriş yapıyoruz. Aygıt yöneticisine nasıl girilir diye sorarsanız; başlat butonuna sağ  tuşa tıklayarak ulaşabileceğinizi söyleyebiliriz.

Aygıt Yöneticileri bölümünde, ‘ Ses, video ve oyun denetleyicileri’ sekmesine tıklayarak, ses kartımıza ulaşıyoruz. Ses kartımıza sağ tıklayarak ‘Sürücü Yazılımını Güncelleştir’ diyoruz.

Açılan pencerede, önce ‘Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara’ diyip, güncel sürücü olup olmadığını öğreniyoruz. Eğer güncel sürücü karşımıza çıkar ise; güncelleştirmeyi gerçekleştiriyoruz. Bilgisayarımı tara ile güncel sürücü karşımıza çıkmaz ise; ‘Güncel sürücü yazılımını otomatik ara’ butonuna tıklayarak, İnternet üzerinden güncelleştirmeyi gerçekleştiriyoruz.

İşlemleri videoyu takip ederek de yapabilirsiniz.

Windows 10 ses sorunu kesin çözüm

windows 10 ses sorunu kesin çözüm olarak 2 öneriyi deneyebilirsiniz. Genellikle donanımsal olmayan sorunlar, iki farklı şekilde çözülebilmektedir. Yazılımsal olmayan sorunlarda ise donanımların kontrol edilmesi önerilmektedir. Bazı durumlarda sorunun donanımda olmadığı düşünülse de donanımlarda meydana gelen arızalar, benzer problemlere yol açabilmektedir.

Video üzerinden adım adım takip ederek gerçekleştireceğiniz Windows 10 ses sorunu çözümlerinde her bir çözüm aşamasını tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı ihmal etmeyin. Tüm sorunlara rağmen hata almaya devam ediyorsanız yorum bölümünden bize yazabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir