Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde abonelik sistemine geçiş yapacak. Abonelik ücretleri ise adeta cep yakıyor.

Windows 10 işletim sistemi için güncelleme desteğinde son tarih 14 Ekim 2025. Yaklaşık 1.5 yıl sonra desteğin kesileceği Windows 10 için Microsoft farklı bir seçeneği duyurdu. Bu seçenekte Windows 10 aboneliği alacak kullanıcılar, Windows 10 desteği almaya devam edebilecek. Güncellemelerin sona ermesi nedeniyle Windows 10 kullanmak tehditlere karşı bilgisayarları açık duruma getireceğinden dolayı bu riski almak istemeyen özellikle iş dünyası ciddi bir maliyet ile karşı karşıya kalacak.

Windows 10 Abonelik Ücretleri Açıklandı

Windows 10 kullanmaya devam etmek isteyen işletmelerin hedeflendiği Microsoft’ta abonelik ücretlerinin açıklanmasıyla birlikte yeni planlar da belli oldu.

Windows 10 Kullanmak Cepleri Yakacak
Windows 10 Kullanmak Cepleri Yakacak

Ticarinin yanı sıra bireysel olarak da planların duyurulması bekleniyor. Bu bakımdan Windows işletim sisteminde bundan sonrasında abonelik sistemleri üzerinden güncelleme desteğinin yaygınlaştırılması bekleniyor.

Windows 10 abonelik ücretleri ise yıldan yıla ciddi oranda artıyor. Fiyatlar şöyle;

  • İlk yıl 61 dolar
  • İkinci yıl 122 dolar
  • Üçüncü yıl 244 dolar

Windows 10 işletim sistemini kullanmak isteyenler için 3 yıllık bir destek süresi 427 dolara mal olacak. Bu aboneliğin alınmaması halinde Windows 10 kullanımı engellenmeyecek ve kullanım devam edebilecek. Ancak güncelleme alınamayacağından dolayı yaşanacak güvenlik risklerinde daha yüksek zararlar yaşanabilir. Windows 10 için desteğin kesilmesi ve yüksek abonelik ücretlerinin belirlenmesinde Windows 11’in benimsenmesini istemesi yer alıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir