İnternet hayatımızın neredeyse büyük bir parçası haline geldi ve günden güne daha önemli bir yer kaplamaya da devam ediyor. Bu da internet standartlarının her geçen gün iyileştirilmesini sağlıyor. Bunlardan biri elbette kablosuz teknoloji. Bu teknolojiler sayesinde veri sınırlaması olmadan kablolar üzerinden aktarılabilmekte, bu sayede cihazlarımız kablosuz olarak bağlanabilmektedir.

Wi-Fi şifre değiştirme adımları

Bu teknolojilerden biri de kablosuz internet teknolojisidir. Bu radyo frekansı iletişim teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (EEME/IEEE) tarafından bir dizi standart haline getirilmiştir. Günümüzde Wi-Fi 5 (802.11ac), Wi-Fi 6 (802.11ax) ve Wi-Fi 6E’yi destekleyen modemler yaygınlaştı. Şimdi Wi-Fi 7 teknolojisi hayatımıza giriyor.

Wi-Fi 7’deki fark nedir?

Wi-Fi 7, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (EEME / IEEE) tarafından lisanslanan Wi-Fi teknolojisinin 7. sürümüdür. nesil Tıpkı Wi-Fi 6E gibi 6 GHz spektrumunu kullanan Wi-Fi 7, 320 MHz bant genişliği aralığı sayesinde çok daha fazla veri aktarımı yapmanızı sağlar.

Wi-Fi teknolojisi nasıl gelişti?

1997 senesinde Wi-Fi 0 ile başladı. Wi-Fi 0, maksimum 2 Mb / s hıza izin verir. 1999 yılında Wi-Fi 1 ve Wi-Fi 2 duyuruldu. Wi-Fi 1 maksimum 11 Mbps hıza ulaşırken, Wi-Fi 2 56 Mbps hıza izin verdi. Wi-Fi 3, 2003 yılında geliştirildi. Wi-Fi 4 2008 yılında kullanıma girdi ve kullanıcılar 600 Mbps hıza ulaşabildi. 2014 yılında duyurulan Wi-Fi 5, maksimum 6933 Mbps hız sunarken, 2019 yılında tamamlanan Wi-Fi 6, maksimum 9608 Mbps hız sunuyor.

Yeni Wi-Fi 7 teknolojisinin kullanıma sunulmasıyla birlikte, kullanıcıların internete daha hızlı erişimi olacak ve bu da çeşitli ürün veya hizmetlerin üretimini ve kullanımını etkileyecektir.

Wi-Fi 7’ye neden ihtiyacımız var?

Wi-Fi 7’nin geliştirilmesinin ana nedeni, gelecekte kablosuz bağlantı gerektirecek çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi olarak ifade edilebilir. Bulut depolama, sanal ve artırılmış gerçeklik, çevrimiçi oyun, video konferans ve Nesnelerin İnterneti (IoT), Wi-Fi 7’nin geliştirilmesinden büyük ölçüde yararlanacak alanlara örnek olarak verilebilir. Ek olarak, Wi-Fi 7’nin daha yüksek veri kapasitesi ve daha düşük gecikme süresi, bu alanlarda kullanım için ideal hale getirir.

Wi-Fi 7 nedir?

Wi-Fi 7 standardı, önceki nesil standartlardan daha düşük gecikme süresi, daha fazla bant genişliği ve daha hızlı bağlantılar sunacaktır. Hız konusunda yaşayacağımız farkın Wi-Fi 6 ve 6E’ye göre 4 kat olduğunu söyleyebiliriz. EEME/IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü), Wi-Fi 7 protokolü olarak 802.11be’ye karar verdi.

Yukarıda bahsettiğimiz yenilikler kaliteli videoların, canlı yayınların ve indirmelerin önünü açacak. Ayrıca gecikmedeki azalmayla birlikte, bulut oyun hizmetleri artık çok daha yüksek kalite ve oyun düzeyine ulaşacak. Ayrıca düşük gecikme süresi gerektiren AR ve VR uygulamalarına da hizmet edecek. Wi-Fi 7 ayrıca yakındaki cihazları etkilemeden tıkanıklığı ve paraziti ortadan kaldırır.

Wi-Fi 7 de geriye dönük uyumludur. Yani Wi-Fi 4, 5, 6 gibi standartları destekleyen cihazınız ile kablosuz interneti kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak vaat ettiği yeni özelliklerden ve iyileştirilmiş performanstan yararlanmak için cihazınızı yükseltmeniz gerekecek. Bu, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, yeni televizyonlar anlamına gelir. Wi-Fi 7’yi kullanmak için yeni bir yönlendirici ve modem satın almanız gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir