WhatsApp’ın güncellemesiyle birlikte kullanıcılara ara sıra önemli bir bildirim gönderilecek ve bu bildirim doğrulamasını yapmadığınız takdirde WhatsApp’ı kullanamayacaksınız. İşte bu bildirimin ne olduğuna dair bilgiler:

Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedeklemelerin Önemi

WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşma desteği sayesinde hassas bilgileri paylaşmak için güvenli bir platform olmasını sağlamakta. Ancak WhatsApp yedeklemelerinin bulutta şifrelenmemiş olması bir güvenlik riski teşkil etmekte.

Şifre Hatırlatması ve Kullanım Kısıtlaması

Meta (Facebook), Eylül 2021’de bu sorunu çözmek amacıyla Google Drive’da parola korumalı şifreli WhatsApp yedeklemelerini etkinleştirdi. Ancak eğer telefonunuzu sık sık değiştirmiyorsanız, bu parolayı unutma riski bulunmakta. Bu durumu önlemek amacıyla WhatsApp artık ara sıra şifreyi girmenizi hatırlatacak.

WhatsApp'ta grup üyelerinin mesaj atması nasıl engellenir?

Şifreli Yedekleme Şifresinin Önemi

WABetaInfo’ya göre, birçok WhatsApp kullanıcısı en son sürümüne güncelledikten sonra uçtan uca şifrelenmiş bulut yedeklemelerinin 64 haneli anahtarını veya şifresini girmelerinin istendiğini belirtmekte. Şifreyi girmediniz veya şifreli yedeklemeleri kapatılmadığı sürece uygulamanın kullanıma engel olacak bir uyarı bulunacak ekranda.

Şifreli Yedekleme Şifresini Unutma Riski

Bu özellik, şifrelenmiş yedekleme şifresini hatırlatmak için bir uyarı görevi görmekte. Google veya Facebook hesapları gibi, WhatsApp’ta şifremi unuttum gibi bir seçenek bulunmamakta. Şifreyi unutmanız durumunda şifreli WhatsApp sohbet geçmişinize yeniden erişmek maalesef mümkün olmayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir